Vila-real habilita un alberg per a confinar als temporers que contraguen coronavirus

La temporada de treball arranca el 21 de setembre i reuneix a més de 2.000 treballadors

Política 16 de septiembre de 2020 Redacció
0_38693_1_bis
Alberg Mare de Déu de Gràcia. Ajuntament de Vila-real

L'Ajuntament de Vila-real ha habilita un alberg per a confinar als temporers que contraguen coronavirus. La temporada citrícola que arranca el pròxim dilluns 21 de setembre, requereix de la labor d'uns 2.000 treballadors que començaran a arribar a la província al voltant d'aquesta pròxima setmana.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, van visitar ahir l'alberg de la Mare de Déu de Gràcia, per a revisar que el recinte compleix els criteris òptims perquè els temporers puguen ser aïllats en cas de contagi per COVID-19.

L'alberg compta amb una capacitat de 44 llits i va ser oferit a la Conselleria pel propi edil de la ciutat, en considerar que són un col·lectiu que s'ha de protegir en les circumstancies actuals. «Aquests temporers són població vulnerable en aquest moment de pandèmia perquè molts venen d'altres zones i comparteixen residència durant el temps que estan treballant en el nostre camp», va assenyalar Benlloch.

L'alcalde va assegurar que l'objectiu és desenvolupar la temporada citrícola amb «la major normalitat possible» de manera que aquest any es complisca amb les bones expectatives creades. No obstant això, Benlloch va assegurar que la prioritat és la salut dels ciutadans i que posaran tots els mitjans necessaris per a fer front a aquesta pandèmia.

Per altra banda, la consellera va confirmar que l'alberg compleix totes les condicions necessàries per a acollir als temporers i per què la temporada de treball es duga a terme de la millor manera possible. Mollà també va sentenciar que serà la mateixa Conselleria d'Agricultura l'encarregada de suportar els costos de manutenció i allotjament que supose l'ús del recinte.

Te puede interesar
Lo más visto