El càncer de pulmó augmenta un 67% en les dones en la Comunitat Valenciana

En el cas dels homes la incidència ha disminuït en els últims 10 anys

General 16 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
cancer-pulmon

En els últims 10 anys s'ha registrat un gran augment dels casos de càncer de pulmó entre les dones. La incidència en elles ha augmentat un 67%, mentre que els casos en els homes han disminuït un 7%. Segons el cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Provincial de Castelló i membre de la junta directiva del Grup Espanyol de Càncer de Pulmó (GECP), Alfredo Sánchez, encara que existisquen més casos de càncer de pulmó en homes que en dones, els dels homes estan disminuint a causa del creixent abandó del tabaquisme. En el cas de les dones ocorre el contrari, ja que aquestes han començant a fumar cada vegada més en els últims 10 anys.

La Comunitat Valenciana registra cada any 3.000 casos: el 24% en dones i el 76% en homes. Aquesta malaltia està molt relacionada amb l'hàbit de fumar tabac, ja que la persona que fuma regularment pateix d'una capacitat pulmonar menor i el risc de patir càncer o coronavirus augmenta. Alfredo Sánchez ha recordat que la patologia està relacionada amb el tabac i que en aquest sentit, pot evitar-se. El 17 de novembre es commemora el Dia Internacional del Càncer de Pulmó per a conscienciar sobre la importància de previndre, detectar i actuar de manera precoç contra aquesta patologia.

El càncer de pulmó és el tercer càncer més comú en les dones a la Comunitat Valenciana, estant per darrere dels de mama i còlon. Quant a mortalitat, el càncer de pulmó se situa el segon per darrere del de mama. En els homes, el càncer més habitual és el de pròstata, mentre que el més mortal és el de pulmó.

Te puede interesar
Lo más visto