Peníscola, model d'excepció per a pintors i dibuixants en el Rocart

El Festival d'Art i Cultura ha convocat, amb èxit de participació, l'I Concurs de pintura a l'aire lliure de Peníscola

Cultura 21 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
magojarque-4

El segon cap de setmana del Festival Rocart va finalitzar ahir amb la primera i reeixida edició del concurs de pintura a l'aire lliure de la ciutat, en el qual van participar un total de 31 artistes arribats des de diferents punts del país

Els participants van il·lustrar racons i detalls del barri antic al llarg de tota la jornada. A les 20:00h es va celebrar el lliurament de premis a la Casa de l'Aigua. Mercé Gómez va resultar guanyadora del primer premi del concurs, Fernando San Miguel es va emportar el segon i Natalia Silina el tercer. Els tres primers finalistes van obtindre premis de 600€, 300€ i 200€ respectivament. La llista de finalistes la van completar Sergi Cambrils, Angel Algueró, José Arnau, Angel Simarro, Hugo Barros, Miguel Carlos Montesinos i Daniela Figuerola. Les creacions estaran exposades a la Casa de l'Aigua de Peníscola fins al 25 d'octubre.

En la programació cultural d'aquest segon cap de setmana de Rocart no han faltat les exposicions "Fa 100 anys" i "Peníscola Museu Efímer", així com la ruta per les habitacions dels hostals i pensions de la ciutat antiga, les quals han sigut convertides en sales d'art. L'animació a l'aire lliure ha omplit les places i carrers amb música i teatre per a tots els públics.

L'agenda nocturna ha estat centrada en el recinte portuari amb els espectacles "La màgia de Jandro" del divendres i "Que nos quiten lo bailao", de l'Acadèmia Bogeria, del dissabte. Les actuacions, de caràcter benèfic, han esgotat les localitats i l'import íntegre de les entrades ha sigut destinat a l'Associació Creu Roja local. 

Últim cap de setmana

El Rocart 2020 finalitzarà aquest cap de setmana amb l'actuacions nocturnes en el recinte del port. El divendres tindrà lloc la Nit de Monòlegs amb l'espectacle de Edu Soto, "Més val sol que cent volant", i el grup de teatre Guirigall oferirà el dissabte la representació de "No culpes al Karma del que et passa per carallot".

Te puede interesar
Lo más visto