Castelló transformarà la Casa de la Cultura en un Centre d'Envelliment Actiu i Saludable

El projecte de rehabilitació costarà 2,7 milions d'euros i s'executarà en 18 mesos

General 21 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
IMG_9752 (1) (1)
L'alcaldessa Amparo Marco anunciant el projecte de rehabilitació. Ajuntament de Castelló

L'Ajuntament de Castelló remata l'adjudicació de la reforma integral de la Casa de la Cultura per a transformar-la en un Centre d'Envelliment Actiu i Saludable que siga referent a la província. L'acord d'adjudicació ha passat hui per comissió d'estudi i, mancant ser ratificat en una Junta de Govern Local, és una de les actuacions de major impacte social de les dotze cofinançades amb els 20 milions d'euros de fons municipals i europeus que s'invertiran en la capital de la plana fins a l'any 2022.

El projecte de rehabilitació de l'actual Casa de la Cultura, situada al carrer Antonio Maura, suposa una inversió global de 4. 102.000 euros, perquè cal sumar 760.000 euros de l'equipament i la posada en funcionament al pressupost inicial d'execució de les obres. L'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha indicat que Castelló avança “amb pas ferm cap a un model de ciutat inclusiu i amable, com mostren els avanços per a materialitzar el futur Centre d'Envelliment Actiu i Saludable, que situa a les persones majors en l'eix de les polítiques del benestar, els serveis i l'urbanisme”.

L'alcaldessa ha esmentat que aquesta rehabilitació servirà per a recuperar i posar en valor un dels edificis més emblemàtics de la ciutat i del centre històric i, a més, aquesta actuació acostarà a la ciutadania “més de 2.200 metres quadrats de serveis per a potenciar la vida comunitària i l'aprenentatge intergeneracional”, remarca.

El nou centre busca potenciar les oportunitats de salut, la seguretat de les persones de la tercera edat i la participació social, per a garantir un envelliment actiu. Així mateix, pretén millorar la qualitat i esperança de vida saludable de les persones majors i ampliar la seua xarxa de suport social.

El pròxim Centre d'Envelliment estarà situat als carrers Antonio Maura, sent aquesta l'accés principal, carrer d'Enmig i carrer Isabel Ferrer. Mentre que els seus espais i serveis s'han perfeccionat mitjançant la participació de 71 particulars i 11 col·lectius ciutadans. D'aquesta manera, tenint en compte les condicions físiques de les persones majors, s'han disposat serveis higiènics generals en cada planta separats per sexes i condícies adaptades específiques; així com zones de circulació horitzontal evitant recorreguts llargs i delimitant-los amb espais d'espera i una cuidada il·luminació.

Te puede interesar
Lo más visto