Més de 6 milions d'euros per al Segon Pla d'Adquisició d'Habitatge

234 municipis de la Comunitat compten amb habitatges destinats al lloguer públic

General 22 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
foto_p_publico
Segon Pla d'Adquisició d'Habitatge. Generalitat Valenciana

Rubén Martínez Dalmau, vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha presentat el Segon Pla d'Adquisició d'Habitatge destinat al lloguer i que permetrà ampliar el parc públic en 234 municipis de la Comunitat Valenciana.

Dalmau ha anunciat que la convocatòria compta amb un pressupost de licitació de 6.240.000 euros, "una dotació que duplica a la de l'anterior concurs amb la intenció de duplicar també el nombre d'habitatges", ha indicat.

El conseller ha destacat que com a novetat es podrà adquirir habitatges en construcció "sempre que la seua finalització estiga prevista en un termini inferior als tres mesos des de l'inici del procediment a fi d'ampliar les ofertes d'immobles en fase final d'execució".

Habitatges en municipis

El Pla contempla que es podran admetre habitatges en construcció o que necessiten rehabilitació o reparacions per a aconseguir les condicions d'accessibilitat i habitabilitat exigides. A més, s'admetran, habitatges constituïts en règim de propietat horitzontal i també unifamiliar situades en el centre urbà de municipis amb població inferior a 10.000 habitants. I al concurs podrà accedir qualsevol persona, física o jurídica, que posseïsca una o més habitatges en els municipis classificats  amb necessitats d'habitatge públic.

Des del punt de vista jurídic, els habitatges podran estar lliures de càrregues i gravàmens, però també s'admetran habitatges gravats amb hipoteca, sempre que s'aporte compromís subscrit per la propietat de procedir a la seua cancel·lació de forma anticipada o simultània a la formalització del contracte de compravenda de l'habitatge.

El termini per a presentar les ofertes serà de 30 dies comptats a partir de l'endemà en el qual aparega publicat l'anunci de convocatòria del concurs en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

Te puede interesar
Lo más visto