Castelló compta amb 'Xiquet- Covid', un nou punt de proves PCR orientat a la població pediàtrica

Els centres de salut podran derivar les PCR d'aquests pacients a aquest punt assistencial

Sanitat 23 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
1308261_1
Personal sanitari a un punt de proves PCR. EFE

Castelló ha instal·lat un punt de preses de mostres per a PCR que està dirigit a pacients de pediatria i que estan en edat escolar no universitària. El nou espai, inaugurat hui, se situa al costat del centre de salut Fernando el Catòlic, així mateix requereix cita prèvia sota indicació del personal sanitari o del centre de Salut Pública per a ser atés.

Aquest nou espai destinat a la presa de mostres té un accés diferenciat pel carrer Carcaixent i està equipat amb tots els recursos necessaris, tant materials com humans. Els diferents pacients que atén aquest punt són la població pediàtrica amb indicació de PCR per part del personal sanitari del centre de salut i, d'altra banda, l'alumnat no universitari la indicació del qual és gestionada pel centre de Salut Pública de Castelló. Qualsevol centre de salut de la ciutat de Castelló i del Grau podrà derivar les proves de PCR d'aquests pacients a aquest nou punt de presa de mostres.

El ‘Xiquet- Covid’, nom per el que es coneix aquest nou punt, és una alternativa al situat en el centre de Salut Gran Via, en el qual les proves PCR es realitzen des del cotxe, per la qual cosa en alguns casos el desenvolupament de la prova era difícil en la població pediàtrica. D'aquesta manera, el Departament de Salut de Castelló busca amb el ‘Xiquet- Covid’ atorgar a aquesta mena de pacients una atenció especial d'acord amb l'edat que tenen. A més, es permet la presència d'un adult acompanyant, la qual cosa tranquil·litza a les famílies.

Te puede interesar
Lo más visto