La segona ona de coronavirus és «de menor intensitat i més lenta» que la primera, Salvador Illa

Aquesta ona és «clarament» diferent a l'anterior, però cal estar preparats per a tots els escenaris

General 24 de septiembre de 2020 Gema García Gema García
illa-knoB-U120263329606BYG-624x385@Las Provincias
Salvador Illa, ministre de Sanitat. EFE

Salvador Illa, ministre de Sanitat, va declarar aquest dimecres en la Comissió de Sanitat del Congrés que aquesta segona ona de la pandèmia de COVID-19 és «clarament» diferent a l'anterior perquè és «de menor intensitat» i la seva velocitat de creixement «és més lenta». Malgrat això, també ha afirmat que caldrà estar preparats per a tots els escenaris possibles.

La Comissió de Sanitat del Congrés va començar un minut de silenci en homenatge als últims mort per la pandèmia. En total, han hagut 468 morts en l'última setmana. El ministre de Sanitat ha aprofitat l'ocasió per a exposar la situació actual del coronavirus a Espanya. Illa va aclarir que la transmissió del virus ha augmentat, però no en tots els territoris per igual. Algunes zones del país que van experimentar un repunt ara estan en descens o en «altiplà». Madrid és la Comunitat Autònoma que més preocupa, i l'objectiu està a frenar l'augment de contagis en aquest territori. Actualment, aquesta regió acumula el terç total dels contagis a Espanya.

El ministre de Sanitat assegura que la situació és molt diferent a la fa uns mesos, incloent les xifres de contagis. Illa ha indicat que la capacitat de detecció ha millorat «substancialment», que la mitjana d'edat de contagi és de 35 anys, que 4 de cada 10 són asimptomàtics i que la letalitat està per sota de l'1%. Encara així, el virus continua sent «molt perillós» i aquesta situació destaca per presentar «escenaris canviants».

Mentrestant, el govern ja planteja «l'estratègia de vacunació del Covid», que serà «seqüencial a mesura que hi hagi disponibilitat» arribada de les vacunes. El ministre ha exposat que és important «tenir present que el accés general a la vacuna portarà un temps a partir de la disponibilitat de les primeres dosis. Per això, encara que s'anirà vacunant als col·lectius prioritzats de manera progressiva, com a societat tenim encara per davant un període de convivència amb el virus quan arribin les primeres vacunes».

Te puede interesar
Lo más visto