El Consell aprova acords amb les universitats públiques valencianes per a fomentar la igualtat en la diversitat

Mitjançant aquests acords, les universitats realitzaran diversos tipus d'accions per a afavorir la igualtat en la diversitat

Política 27 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
UJI

El Consell ha aprovat cinc convenis de col·laboració entre la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana per a fomentar activitats en matèria d'igualtat en la diversitat durant 2020. A través d'aquests convenis, les universitats posaran en marxa actuacions encaminades a fomentar i impulsar la igualtat en la diversitat amb unitats i programes d'atenció a la diversitat afectiu-sexual, ètnic-cultural, religiosa i familiar entre la comunitat universitària.

La Conselleria d'Igualtat destina als convenis un import global de 200.000 euros perquè les universitats realitzen activitats de formació i sensibilització, per a professorat, personal d'administració, serveis i estudiants mitjançant cursos, seminaris i altres activitats culturals relacionats amb la diversitat. També per a la posada en marxa i desenvolupament d'un protocol d'acompanyament per a garantir el dret a la identitat de gènere, l'expressió de gènere i la intersexualitat dels membres de la comunitat universitària.

Finalment, les universitats realitzaran estudis d'investigació sobre la diversitat afectiu-sexual, ètnic-cultural, religiosa i familiar. Concretament, la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives subscriurà convenis de col·laboració amb la Univesitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant, que tindran un finançament de 40.000 euros cadascuna. Per al finançament de les activitats de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i la Universitat Politècnica de València comptaran amb 30.000 euros cadascuna d'elles. I finalment, la Universitat de Valéncia-Estudi General tindrà un finançament de 60.000 euros per a realitzar accions encaminades a la promoció de la igualtat en la diversitat.

Te puede interesar
Lo más visto