Castelló serà la seu de la institució d'excel·lència científica internacional de la Comunitat Valenciana

Carolina Pascual: «És necessari invertir en ciència i en innovació per a reconstruir-nos d'una forma nova»

General 25 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
fotonoticia_20200925150356_1920_NoticiaAmpliada

La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha indicat que la institució valenciana d'excel·lència internacional que la Generalitat posarà en marxa, tindrà la seua seu a Castelló, i s'estendrà per tot el sistema científic de la Comunitat per a atraure talent d'investigadors.


La titular d'Innovació ha recordat que, com ja va assenyalar el President de la Generalitat, «estem en un moment en el qual s'obri una finestra per a la ciència». Per això, ha considerat que és necessari invertir en ciència i en innovació. També ha explicat que la institució d'atracció de talent que es posarà en marxa, tindrà un «efecte multiplicador», ja que el capital humà de talent genera transferència de coneixement a les empreses, millora del nivell de patents i atrau recursos europeus. A més, ha destacat que un dels objectius més importants del seu departament és ajudar al sistema científic valencià, «que té molt potencial i cal posar-lo en el mapa europeu de la ciència al més alt nivell».

Carolina Pascual ha realitzat aquest anunci en l'acte d'obertura del curs acadèmic 2020-2021 de la Universitat Jaume I de Castelló, on ha felicitat l'UJI per la seua «excel·lència i avantguarda» i ha reconegut la seua labor i col·laboració en «moments d'incertesa» amb mesures que «cuiden de l'alumnat» i que a més han sigut posades a la disposició d'altres campus, amb la finalitat que es puguen detectar de manera sectorial possibles brots de coronavirus i poder actuar en conseqüència.

Te puede interesar
Lo más visto