Puig anuncia una inverió de 9.055 milions d'euros per a la recuperació de la província de Alacant

La inversió contempla altres mesures per a la Comunitat on es mobilitzaran un total de 21.143 milions d'euros

General 29 de septiembre de 2020 Redacció
ximo-puig-2-728

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha desgranat a casa Mediterrani, a Alacant, els punts essencials del pacte 'Alcem-ens' per a la província que, segons ha anunciat, suposaran una inversió de 9.055 milions d'euros, dels 21.134 contemplats per a la Comunitat Valenciana.

En concret, l'acord de recuperació inclou per a Alacant projectes de salut i inclusió social, com la remodelació del Centre Sanitari Integrat Santíssima Faç-Carrer Girona i l'edificació i posada en marxa del Centre Internacional ICAR, per a accelerar la investigació biomèdica en envelliment.

També es plasmen iniciatives basades en el coneixement, "amb l'impuls a nous nínxols tecnològics associats al projecte de Districte Digital", -ha afirmat Ximo Puig- o l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial, amb el centre Ellis, "una referència del sud d'Europa", ha apuntat.

El pacte per a la recuperació contempla també per a Alacant projectes de transició ecològica, amb nous centres integrats d'FP amb cicles formatius relacionats amb l'economia verda i la transició energètica, dues d'ells a la Vega Baixa i l'Alacantí.

A més, en matèria de cohesio?n territorial, es preveu la creació d'una nova Ciutat de la Justícia a Alacant i a la Vila Joiosa; la modernització de la línia 9 del TRAM entre Benidorm i Dénia; el projecte de connexió entre Estels i Adif, i la nova línia que enllaçara? l'Hospital de Sant Joan amb la ciutat d'Alacant.

Així mateix, per a revitalitzar el sector turístic, Ximo Puig ha recordat que a partir de la segona quinzena d'octubre es posarà en marxa el bo turístic i es preveuen projectes com Invatur, un sistema d'intel·ligència turística per a enfortir la competitivitat del sector, i Recuperatur, per a recondicionar les destinacions turístiques de la Comunitat com a llocs sanitàriament segurs.

Finalment, entre els projectes a desenvolupar a la província d'Alacant, estan el Pla Vega Renhace, presentat fa unes setmanes, o el Pla d'Acció Territorial per a la Vega Baixa.

"El factor unitat és clau"

El cap del Consell ha subratllat la importància del diàleg social i del seu fiançament perquè, en la seua opinió, "no és simplement un instrument per a millorar el funcionament d'una societat complexa com la nostra, on conviuen interessos contraposats". "El diàleg és una meta ètica, -ha afegit-, és una fi en si mateix".

En aqueix sentit, ha recordat que l'Acord 'Alcem-ens' naix fruit del consens amb les organitzacions empresarials i sindicals, que van subscriure l'Acord Social; amb les tres diputacions, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i els ajuntaments, que van rubricar l'Aliança Institucional, i "amb una àmplia majoria de les Corts", que van signar un pacte polític.

Respecte als projectes que conformen l'Estratègia Valenciana de Recuperació, que segons Puig ha de ser "compartida" i "dinàmica", ha explicat que "giren entorn de 5 grans eixos: salut i inclusió social; ocupació, coneixement i investigació; transició ecològica i cohesió territorial; resiliència econòmica i transformació digital i administració eficient".

En aquest sentit, ha destacat que són projectes que estan alineats "amb la digitalització, la sostenibilitat i la resiliència", que són "els tres grans principis del, Next Generation EU, el pla de recuperació europea", ha conclòs.

Te puede interesar
Lo más visto