Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Diputació celebra per primera vegada el dia de la Comunitat Valenciana amb castells de focs artificials

Aquesta celebració vol convertir-se en un acte de suport al sector pirotècnic

Cultura 30 de septiembre de 2020 REDACCIÓ
fotocaballer3
Castell de focs artificials. Pirotecnia Germans Caballer

La Diputació de Castelló va a celebrar, per primera vegada, el dia de la Comunitat Valenciana de forma oficial. Aquesta celebració es basa en el dispar de cinc castells de focs artificials a les 23 hores, a les localitats de Benicarló, Borriana, la Vall d’Uixó, Almenara i Altura.

Aquesta festivitat l’ha anunciat el president de la Diputació, José Martí, després de reunir-se amb la diputada de Cultura, Ruth Sanz, i amb els representants de les cinc empreses pirotècniques de la província, a les que ha transmet el seu desig de que la celebració siga una acció de suport al sector pirotècnic, al que la crisi generada per la Covid-19 esta afectant de manera molt greu. 

El president ha senyalar que «el canvi en la Diputació també consisteix en celebrar el dia oficial de la Comunitat, perquè en tant que els castellonencs som valencians i ens sentim orgullosos de ser-ho». A més, ha recalcat el seu desig per que la província de Castelló «estiga bé vertebrada», per això vol igualtat de condicions respecte a Alacant i València. 

La diputada província de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que, «seguint el suggeriment de les empreses pirotècniques, i amb l'objectiu d'estalviar costos, s'ha optat per disparar els cinc castells en les localitats en les quals les empreses tenen la seua seu». A Benicarló ho farà Pirotècnia Tomás SL, a Borriana Pirotècnia Martí SL, a Vall d'Uixó Pirotecnica Peñarroja SL, a Almenara Germans Caballer Pirotécnicos SL i a Altura Pirotècnia Zarzoso SL.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter