Un flamenc visita les llacunes del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars

L'ocell porta en el lloc des del passat 6 de setembre

General 30 de septiembre de 2020 Redacció
Phoenicopterus_roseus_(Walvis_bay)
Un flamenc (Phoenicopterus roseus)

Un flamenc (Phoenicopterus roseus) immadur d'uns dos anys d'edat està vivint en les llacunes artificials del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars des del passat 6 de setembre. La guarderia rural del Consorci riu Millars format pels ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana està estudiant els moviments d'aquest exemplar jove nascut l'any 2018 en algun lloc de la franja mediterrània. A hores d'ara és molt difícil esbrinar el lloc de naixement d'aquest ocell.

El que sí que sap és que es tracta d'un flamenc mediterrani que pot haver vingut de la Camarga francesa, el delta de l'Ebre, de les zones humides del sud d'Alacant o fins i tot de llacunes interiors d'Andalusia com a Font de Pedra (Màlaga) o Doñana. L'animal està alimentant-se i descansant en la primera de les tres llacunes artificials situada més prop de la depuradora d'aigües residuals d'Almassora. El flamenc ha triat la llacuna que presenta un nivell d'aigua més sota i per tant on li resulta alimentar-se d'una manera més senzilla.

La presència d'aquest flamenc immadur és una notícia molt positiva, ja que demostra la qualitat de la zona humida així com la importància del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars per a multitud d'ocells residents. La Societat Espanyola d'Ornitologia, SEO-Birdlife, considera imprescindible la protecció de zones humides com la desembocadura del Millars. Per a l'ONG conservacionista espais com aquest són essencials, ja que un rosari de zones humides, encara que siguin petites com la desembocadura del Millars, i connectades entre si, ajuden a la supervivència d'un elevat nombre d'espècies d'ocells aquàtics.

Te puede interesar
Lo más visto