El Bono Viatge de la Comunitat Valenciana es podrà usar a partir del 20 d'octubre

El Bono ofereix descomptes de fins a 600 euros

Economía 02 de octubre de 2020 REDACCIÓ
Cabecera-Peniscola.png_ExtraGrande

El Bono Viatge de la Comunitat Valenciana no es podrà utilitzar durant el pont d'octubre, sinó que es posarà en marxa el 20 d'octubre, segons el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig. El bono viatge té l'objectiu de fomentar el turisme a la Comunitat Valenciana i contempla descomptes del 70%.

Les persones que podran gaudir del Bono Viatge seran aquelles empadronades a la Comunitat Valenciana. Els valencians tindran accés a descomptes en estades en aquest territori i així podran ajudar a «mantindre» a empreses turístiques davant la situació generada per la pandèmia de coronavirus. Fonts oficials han revelat que s'ha dotat al programa amb 5 milions de pressupost per a 2020 i altres 6 milions per a 2021.

Els descomptes d'aquest Bono Viatge s'aplicaran tant en allotjaments turístics com en serveis contractats amb agències de viatges que s'hagen adherit en el programa. El pla entrarà en vigor a mitjan octubre i el pressupost total del Pla de recuperació del Turisme és de 196 milions, encara que el destinat al Bono Viatge és inferior.

Luis Martí, president de la Confederació d'Empresaris de Turisme de la Comunitat Valenciana, ha qualificat el projecte de molt positiu. No obstant això, el programa no obté el suport de l'Associació Empresarial Hostalera de Benidorm, Costa Blanca i Comunitat Valenciana (HOSBEC). El seu president, Toni Mayor, assegura que cal llegir bé la lletra xicoteta, ja que «cal evitar casos com que aqueixos diners s'utilitze per a passar una nit en un hotel de luxe. Cal procurar que aqueixos diners promoga l'augment de nits d'hotel perquè es puga generar ocupació» al que afig que «aqueixos diners s'han de destinar a augmentar les pernoctacions i que es puga concentrar en el temps». Per això, HOSBEC està treballant un document sobre aquesta lletra xicoteta que remetrà a la Generalitat.

Te puede interesar
Lo más visto