Castelló ja recupera 4,6 tones diàries de restes orgàniques 


Es compleix un mes de la implantació del servei, el qual ha convertit la ciutat en una de les pioneres de l'Estat pel que fa a recollida selectiva

General 05 de octubre de 2020 Redacció
041020 punt informatiu Un marró de tots
Lloc informatiu del nou servei de recollida

Després de complir-se el primer mes de funcionament del sistema de recollida de residus orgànics a Castelló, el balanç és «molt positiu», com ha indicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia. I és que la xarxa urbana de contenidors acumula 4,6 tones diàries d'aquestes restes, que són transformades en derivats com a compost i abonaments per a l'agricultura. «La ciutadania ha respost amb col·laboració a aquesta millora i, encara que encara queda molta pedagogia per fer, podem celebrar que estem fent un correcte ús dels contenidors marrons», ha assegurat l'edil després de visitar un dels punts informatius, on dues educadores ambientals expliquen com utilitzar aquests dipòsits a la ciutadania. «Prenem nota de tots els suggeriments per a optimitzar més encara el servei i les rutes de recollida ja hem fet xicotets ajustos, com la reubicació d'alguns contenidors», ha confirmat Garcia.

Castelló s'ha convertit en una de les ciutats pioneres en l'Estat en la implantació d'aquest sistema de recollida selectiva. Per a la implantació, ha programat més de 150 accions informatives que es desenvoluparan tant a peu de carrer, com en visites a entitats veïnals i altres associacions i a grans productors (com a hostaleria i comerç d'alimentació). Els 1.098 nous contenidors instal·lats en Castelló compten amb un sistema d'obertura que es pot activar amb el peu o amb la mà, de manera que poden ser utilitzats per persones amb limitacions de mobilitat. Tenen també símbols en relleu per a persones amb dificultats de visió i icones explicatives sobre els restos que poden dipositar-s’hi. Els materials orgànics s’han de llançar en una bossa, bé compostable o bé tradicional, sempre ben tancada per a evitar vessaments.

L'activació d'aquest servei ha estat possible gràcies a l'ampliació del pressupost de recollida de residus urbans, que també ha permès la creació de 15 llocs de treball i l'adquisició de vuit nous vehicles per a reforçar les xarxes. Això ha suposat una ampliació de les rutes del 40%, per al que es destinen 21 equips de retirada de residus. A més, el 50% d'aquesta nova flota de vehicles està impulsada per gas natural comprimit, un sistema que redueix les emissions de diòxid i els sorolls.

Te puede interesar
Lo más visto