Onda reforça el servei de compra a domicili degut a l'augment de positius de Covid-19

També manté els serveis de biblioteca a domicili i l’acompanyament emocional de persones majors

Sanitat 05 de octubre de 2020 REDACCIÓ
ATENCIÓN DOMICILIARIA
Una treballadora portant la compra a una persona de risc. Ajuntament d'Onda

Degut l’increment de casos positius a Onda, el govern municipal ha reforçat els serveis socials que ajuden als veïns més vulnerables o que tinguen que guardar una quarantena de caràcter obligatori, aquest servei es va posar en marxa en març i l’alcaldessa d’Onda, Carmina Ballester, va donar instruccions directes per a reforçar-lo només rebre l’informe de Salut Pública sobre la situació de la Covid-19 a Onda. 

Els veïns poden sol·licitar la compra d’aliments, medicaments o qualsevol producte de primera necessitat i l’empresa contractada per l’Ajuntament s’encarregarà de fer la compra i portar-lo a casa. Els ondenses que tinguen que demanar aquest servei ho poden fer a traves dels telèfons: 666 042 720 i 666 044 078.

Així mateix, l’Ajuntament manté el servei de préstec de llibres de la Biblioteca Municipal a domicili per aquests grups de persones. Les persones encarregades de complir amb aquest servei són els voluntaris de Protecció Civil. Un altre servei que es va posar en marxa en el mes de març és l’acompanyament emocional en la soledat de persones majors que no requereixen la dependència física, però sí es senten soles o aïllades. Aquest servei es realitza a traves de crides o visites domiciliares. 

Increment pressupost ajudes a les famílies 

D'altra banda, i com a fruit de les propostes consensuades en el gran pacte ‘Tots per Onda’, el consistori va incrementar davant la pandèmia el pressupost destinat a ajudes a les famílies en 200.000 euros per a les persones que, a conseqüència de la Covid-19, tinguen dificultats econòmiques. També s'ha creat una Mesa Social formada per Càritas, Quisqueya, Creu Roja i tècnics de l'Ajuntament per a l'anàlisi i seguiment de les mesures així com per a posar en comú les demandes socials dels ondenses.

Te puede interesar
Lo más visto