Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Ajuntament de Peníscola proposa a la Generalitat executar una via verda pel seu litoral sud

L'intenció és comptar amb una via que enllace el nucli urbà amb el parc natural fins a la població veïna de Alcossebre

General 11 de octubre de 2020 Redacció
Irta 3

Aquesta setmana el responsable de l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Peníscola, Jorge Rovira, ha mantingut una reunió telemàtica, juntament amb el seu equip jurídic i tècnic, amb la directora general de Política Territorial i Paisatge de la Generalitat, Rosa Pardo, amb l'objectiu de plantejar la creació d'una via verda en el seu litoral sud.

En els pròxims dies l'executiu local iniciarà els tràmits per a començar els contactes amb les diferents conselleries implicades i obrir així expedients per a l'obtenció dels permisos necessaris i la consecució de finançament.

L'intenció de l'Ajuntament és comptar amb una via que enllace el nucli urbà amb el parc natural fins a la població veïna de Alcossebre, "un projecte ambiciós en el qual creiem i volem que la Generalitat secunde per a poder-lo dur a terme tal com ho ha fet en altres poblacions del litoral de la nostra província"

Aquesta via per a vianants i ciclistes, "seria una de les més singulars de tot el litoral mediterrani perquè la Serra d'Irta compta amb la major extensió de litoral mediterrani totalment verge" ha destacat Rovira, posant en valor l'importantíssim valor natural i paisatgístic de l'entorn en el qual es planteja situar la via verda.

"Si la Generalitat de debò vol posar en valor i preservar els espais naturals i promoure la sostenibilitat en el seu ús, ara té una oportunitat excel·lent de demostrar-ho secundant la nostra proposta" ha valorat l'edil.

En les pròximes setmanes s'iniciarà la petició formal a l'administració autonòmica per a poder avançar en l'acompliment de la voluntat municipal.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter