Onda amplia les mesures per a controlar l'expansió de la Covid-19 en la setmana de festes patronals

El municipi ha possat en marxa una campanya de conscienciació per evitar un possible confinament

Sanitat 13 de octubre de 2020 REDACCIÓ
CONSELL FESTES_08
Reunió del Consell de Festes d'Onda. Ajuntament d'Onda

L’Ajuntament d’Onda ha reunit aquest cap de setmana al Consell de Festes per a treballar amb les associacions locals i analitzar la situació front la proximitat de la setmana de la Fira d’Onda. Aquests deu dies de festa, protagonitzats per esmorzars als carrers i una agenda plena d’actes festius no tindran lloc, perquè el consistori així ho ha decidit.

La decisió de cancel·lar les festes i no celebrar cap acte oficial ve motivada per evitar concentracions de gent i que no hi haja més contagis, ja que Onda té una incidència acumulada de 502 casos per 100.000 habitants. Per això, aquesta localitat de la Plana Baixa es blinda ja de cara a les festes patronals que haurien de començar aquest divendres i que podrien fer repuntar els contagis en un municipi que lidera ja el rànquing de positius de la Comunitat Valenciana. No obstant això, la vigilància sí estarà present durant aquests dies senyalats, a fi de controlar les possibles celebracions privades que es puguen fer a la localitat. 

María Prades, la edil de Cultura ha repassat les mesures actuals que hi ha per fer front a la covid-19, entre aquestes ressalten la prohibició de l’ús de casals i la recomanació de limitar els encontres socials fora del nucli de convivència estable. 

Donada aquesta situació, l’Ajuntament del municipi ha posat en marxa una campanya de conscienciació amb l’objectiu d’evitar que es celebren festes alternatives i concentracions socials massives. A més, han entrat en vigor mesures per a controlar l’expansió i evitar un possible confinament, d’aquesta forma es prohibeix fer ús dels casals i fer botelló al carrer i als espais públics, i recomanen limitar les reunions socials o familiars a un màxim de deu persones. A més, per a evitar la connotació de festivitat, la setmana serà lectiva i el festiu local s'ha traslladat.

Te puede interesar
Lo más visto