Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Cs defensa la incorporació del servei d'infermeria escolar per a Vinaròs

El portaveu en l'Ajuntament, Manuel Herrera, critica "la 'tornada al col.le' improvisada per culpa de la Conselleria i el Ministeri"

Política 14 de octubre de 2020 REDACCIÓ
_A7M8761

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Vinaròs ha presentat una moció per a la incorporació del servei d'infermeria escolar en els centres públics i en els centres especials de la localitat. En aquest sentit, el portaveu de la formació taronja, Manuel Herrera ha destacat que "aquesta figura és una reivindicació històrica de les Ampes i el Col·legi d'Infermeria que ara s'ha convertit en més important que mai per la pandèmia del coronavirus". "Aquest servei cobreix funcions com el seguiment sanitari dels alumnes, prevenció de la salut, promoció de bons hàbits, formació sanitària, així com també pot participar en l'orientació en temes com l'alimentació, la pràctica de l'esport, conductes addictives i educació sexual. És a dir, la seua activitat va més enllà del virus", ha explicat Herrera

Així doncs, el regidor ha lamentat que "el conseller Marzà en lloc de col·laborar i assumir la seua competència, obliga al fet que els ajuntaments contracten aquest servei per a després eliminar-lo sense solta ni volta, com ha ocorregut recentment en alguns municipis". "La 'volta al col·le' més important dels últims anys ha sigut un autèntic desastre per la improvisació de Conselleria i Ministeri. Si de veritat a algú hem de donar-li les gràcies, és als pares i a la comunitat educativa que s'han deixat la pell perquè tot funcione tan bé com siga possible", ha destacat l'edil. "Hui dia, els docents estan exercint d'infermers, policies i professors al mateix temps, la qual cosa els ha provocat una gran sobrecàrrega laboral i també crítiques de CECOVA, que consideren la figura del 'professor covid' una temeritat i una irresponsabilitat", ha informat el regidor. Finalment, Herrera ha apuntat que "esperem que aquesta iniciativa tire avant de manera unànime i tots els alumnes de Vinaròs compten amb aquesta figura".

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter