Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Vila-real renova el conveni amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny per a buscar solucions innovadores de mobiliari urbà amb la ceràmica com a protagonista

Més d'un centenar d'alumnes de l’EASD de València i Castelló visiten els espais públics i edificis més representatius de la ciutat per a plantejar propostes de disseny funcionals i versàtils

Cultura 14 de octubre de 2020 Redacció
visita alumnes EASD
Alumnes de l’EASD de València i Castelló visitant els espais públics i edificis més representatius de Vila-Real

L'Ajuntament de Vila-real ha renovat per tercer any el conveni de col·laboració amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD) amb l'objectiu de donar eixida al talent creatiu dels estudiants per a la cerca de solucions innovadores de mobiliari urbà, interiorisme i disseny en espais públics. En el marc d'aquest acord, durant el matí de hui un grup d'alumnes de l’EASD de València i Castelló han visitat diferents places, espais públics i edificis singulars de la ciutat per a conéixer el patrimoni, l'arquitectura i les característiques de la trama urbana de Vila-real i poder així plasmar propostes de mobiliari urbà amb la ceràmica com a material protagonista.

En la visita han participat 75 alumnes del Grau de Disseny d'Interiors de l’EASD de València i 30 estudiants de l’EASD de Castelló que cursen estudis superiors de disseny d'interiors i de recobriments ceràmics, acompanyats per 8 professors en total. Dividits en quatre grups d'entre 25-30 persones han recorregut la ciutat acompanyats per guies professionals i pel regidor de Turisme, Diego A. Vila, per a conéixer els espais i edificis més representatius del municipi. Aquesta activitat substitueix al taller de dos dies que s'ha realitzat els últims dos anys i que en aquesta ocasió ha hagut de redefinir-se per la situació de la crisi sanitària. La finalitat de la visita és que els estudiants plantegen solucions de mobiliari urbà creatives, versàtils i funcionals utilitzant la ceràmica. La jornada ha finalitzat a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner amb una ponència sobre ceràmica tradicional a càrrec de la professora Mila Payá.

L'alcalde, José Benlloch, ha participat en la clausura de la visita i ha destacat l'oportunitat que suposa tant per a Vila-real com per als estudiants de l’EASD el conveni de col·laboració “que ens permet posar en valor el talent dels joves com a part de la nostra aposta com a Ciutat Educadora, al mateix temps que reforcem la vocació innovadora de Vila-real i fomentem l'ús de la ceràmica en diferents espais per a millorar la nostra ciutat”. El conveni es tradueix en una aportació de 12.500 euros per part de l'Ajuntament per a la realització d'aquests tallers anuals, dels quals han sorgit ja projectes de disseny i art efímer en edificis municipals com la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC) i l’Espai Jove. En aquest últim cas, en breu s'instal·laran les peces d'interiorisme dissenyades pels estudiants amb motiu del taller creatiu realitzat l'any passat i que s'inspiren en el passat de l'edifici com a magatzem de taronges utilitzant materials innovadors com el krion i altres més tradicionals com la fusta o el suro.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter