L'UJI instal·la sensors de control de temperatura en els principals punts de les facultats

Mitjançant tecnologia d'infrarojos, aquests sensors poden mesurar a distància la temperatura d'una persona en tan sols 3,5 segons

Educació 15 de octubre de 2020 Redacció
sensor-iotsens-uji

L'Universitat Jaume I de Castelló ha instal·lat 30 sensors de control de temperatura corporal que poden ajudar a detectar possibles positius per COVID-19. L'UJI, que recentment ha recuperat gran part de les seues activitats presencials, ha implantat, a més d'aquests sensors, diverses mesures que garanteixen la seguretat sanitària de les persones que acudeixen al campus, com la senyalització dels espais en aules i itineraris de desplaçament o la millora de la infraestructura en noves tecnologies.

D'entre totes les mesures destaquen els innovadors sensors que, mitjançant tecnologia d'infrarojos, poden mesurar a distància la temperatura corporal d'una persona en tan sols 3,5 segons. Aquesta solució ha sigut subministrada per IoTsens, empresa de Grup Gimeno especialitzada en solucions tecnològiques, i s'ha implantat en els principals accessos a les facultats i les entrades de la biblioteca, el rectorat i les instal·lacions esportives. 

D'aquesta manera, alumnes i professors seran capaços de conèixer la seua temperatura en temps real, gràcies a un OLED que mostra els resultats de manera numèrica i indica visual i acústicament si la temperatura detectada està en els rangs acceptats per a accedir a l'edifici o recinte.

El sensor disposa de diferents codis de so i Leds de colors que s'activen segons l'estat: parpelleig per a indicar que el dispositiu està mesurant, roig per a alertar que la persona està fora del llindar definit i verd per a assenyalar que el valor està dins dels paràmetres correctes.

D'aquesta manera, la universitat pública de Castelló s'uneix a altres empreses i entitats que ja compten amb aquest innovador sensor de control de temperatura corporal en les seues instal·lacions, com són Porcelanosa, València Plaza, Aquarama, Sacmi, Refrival, Nayar Systems i Tecinsa o la escoleta de l’Ajuntament del Real i el Conservatori Professional de Música Francesc peñarroja de la Vall d'Uixó.

Te puede interesar
Lo más visto