El Consell renova la col·laboració amb les universitats públiques valencianes per al desenvolupament de projectes de cooperació

Conselleria de Cooperació destinarà a cadascuna de les universitats 130.000 euros per al desenvolupament dels projectes

Educació 18 de octubre de 2020 REDACCIÓ
UJI11
Universitat Jaume I de Castelló. Blogs Uji

El Consell ha renovat la col·laboració amb les universitats públiques valencianes per al desenvolupament de projectes de cooperació, actuacions que comptaran amb una dotació de 520.000 euros per a 2020. Aquests acords contemplen activitats de formació, investigació, així com educació, difusió i sensibilització en el marc de la cooperació universitària per al desenvolupament.

En matèria formativa s'inclouen beques i ajudes a la formació especialitzada; premis als treballs de fi de grau o de postgrau orientats a la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS); activitats de formació i sensibilització que promoguen la cooperació, el voluntariat, la solidaritat i la defensa dels drets humans; la realització del Màster Interuniversitari en Cooperació al Desenvolupament, a més de la promoció i el foment del voluntariat o el desenvolupament de cursos en països, territoris o poblacions considerats prioritaris en el Pla Director de la Cooperació Valenciana.

En l'àrea d'investigació es contemplen treballs, tesis doctorals, projectes de fi de carrera, de fi de grau o màster relacionats amb la cooperació; la concessió de beques, ajudes o premis a projectes d'investigació; assessorament relacionat amb els ODS, i estades curtes d'investigació en països, territoris o poblacions inclosos en el Pla Director de la Cooperació Valenciana. Quant a les activitats d'educació, difusió i sensibilització formen part d'aquests convenis les jornades, congressos, conferències, trobades, seminaris, sobre cooperació al desenvolupament, voluntariat en cooperació i agents de la cooperació. Al seu torn, publicacions, creació i manteniment d'eines de difusió, projectes de cooperació tècnica, entre altres iniciatives.

Es tracta d'una via de col·laboració a la qual la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destinarà 130.000 euros a cadascuna de les universitats per al desenvolupament dels diferents programes i projectes.

L'objectiu principal d'aquestes col·laboracions és contribuir a la consecució dels ODS en el marc de l'Agenda 2030 a través d'una estratègia universitària per al desenvolupament, implicant a tots els col·lectius de les universitats públiques valencianes.

Te puede interesar
Lo más visto