Castelló ultima la posada en marxa de les càmeres de videovigilància del centre de la ciutat

S'espera que el sistema entre en funcionament a finals d'any

General 19 de octubre de 2020 REDACCIÓ
SinBolardos-3_forCrop
Operaris de l'Ajuntament quitant els bol·lards. Castellón plaza

La ciutat de Castelló de la Plana diu adéu als bol·lards i dona la benvinguda a les càmeres de videovigilància de la ciutat. L’Ajuntament del municipi esta ultimant els treballs per instal·lar els 21 dispositius de video que s’encarregaran de vigilar els principals carrers del centre, així mateix realitzaran la funció que desempernaven els obstacles físics, que porten desactivats uns dies. Més de la meitat de les càmeres ja estan instal·lades i la previsió de la Conselleria de Mobilitat Sostenible és que les tasques de muntura estiguin preparades d’ací a unes setmanes. 

El desplegament d'aquests aparells de monitoratge i identificació de matrícules reforçarà la seguretat i el control d'accés als cotxes en els vials més transitats del barri antic, com el carrer Major, Enmig, Gasset o Campoamor. En concret, hauran 14 noves cambres que vigilaran l'eixida en punts estratègics, sis l'entrada i una serà doble, que estarà situada al carrer Major, un dels punts més blindats.

La instal·lació dels dispositius només serà el primer pas perquè el nou sistema puga ser plenament operatiu, un projecte que li suposarà 418.000 euros a les aquest municipals. Tal com explica l'edil de l'àrea, Jorge Ribes, una vegada el maquinari estiga ja distribuït a la part alta dels carrers, quedarà la part encara més complicada, el programari, i és la que té a veure amb la fase de proves i el procés d'adaptació i aprenentatge a l'eina per part dels agents. Així i tot, el regidor insisteix que l'objectiu és que el sistema entre en funcionament abans que acabe l'any. «És difícil aventurar-se a una data concreta, però l'objectiu és que puga estar llest a la fi de 2020», assegura.

Avantatges estètics, de seguretat i comoditat

A més d'eliminar la contaminació visual que suposa un obstacle fix com és un bolardo, Ribes recorda els nombrosos episodis de cotxes atrapats com a conseqüències de la presència d'aquests obstacles sobre el terreny i els problemes per a retirar els turismes, una situació que se solucionarà amb les cambres, com utilitzen en molts països d'Europa, afig.

La posada en marxa d'aquesta regulació del trànsit en el centre de la capital serà tot avantatges, segons l'edil, tant «a nivell estètic, com de seguretat, comoditat i eficiència»

«Suposaven un avantatge visual, però no són gens eficients», remarca, sense oblidar una altra gran plusvàlua: hi haurà menys col·lisions, ja que hi haurà un volum inferior cotxes circulant pel centre.

Informació als veïns 

Abans de la seua implementació, Ribes avança que faran una xicoteta campanya informativa per a informar els veïns de les limitacions i els canvis que comporta el pròxim sistema de videovigilància. «No volem perjudicar el ciutadà ni despertar-nos un dia de sobte i que hagen 400 multes a conductors per introduir-se on no devien», afirma.

Te puede interesar
Lo más visto