Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Diputació dóna suport al sector de les bandes de música amb una ajuda de 100.000 euros per a l'adquisició d'instruments

52 societats musicals de la província s'han beneficiat de la convocatòria, recuperada enguany per l'àrea de Cultura

Cultura 19 de octubre de 2020 Redacció
Ruth-Sanz-diputada-de-Cultura
Ruth Sanz, diputada de Cultura

La Diputació de Castelló ha resolt la convocatòria de les ajudes destinades a l'adquisició d'instruments i materials de treball dirigides a societats musicals de la província de Castelló. En comissió informativa s'ha aprovat aquesta setmana la concessió d'un total de 52 subvencions que sumen un import de 100.000 euros.

Per a la diputada de Cultura, Ruth Sanz, es tracta de «una important mostra del nostre suport directe cap a un dels sectors culturals més tradicionals i importants de la nostra terra, com és el de la música de banda». En aquest sentit, ha recordat que aquesta línia de subvencions s'ha recuperat després de molts anys sense convocar-se. En total, va informar, s'han estimat totes les sol·licituds presentades.

«L'objectiu és ajudar-los a mantenir una activitat que gaudeix de gran arrelament a les nostres comarques i, al mateix temps, ajudar també el sector de fabricació d'instruments musicals», va expressar Sanz. D'igual manera ha compartit el seu desig que "molt aviat tornem a la normalitat i que la música torni a omplir els carrers de música i alegria amb el so dels pasdobles". El termini màxim per a la justificació de les despeses està fixat per al 31 de desembre de 2020.

En pròxims dies també està prevista la resolució de les subvencions a les escoles de música, que compta amb un pressupost de 200.000 euros. «Amb aquesta línia reforçarem l'aprenentatge de la música entre els nostres joves perquè la tradició musical castellonenca es perpetuï en el temps». «Malgrat la parada de l'activitat durant bona part de l'any degut a la pandèmia de coronavirus no hem volgut deixar de costat les entitats musicals perquè formen part del nostre adn festiu i cultural», ha finalitzat.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter