L'horari d'hivern començarà el diumenge: a les 3 de la matinada haurà que endarrerir els rellotges una hora

A la província de Castelló es pondrà el sol a les 18.07 hores

General 21 de octubre de 2020 REDACCIÓ
fotonoticia_20200918122149_420
Cambio de horario. Europapress

L'horari d'hivern començarà en la matinada del diumenge 25 d'octubre, doncs a les 3 hores de la matinada caldrà endarrerir els rellotges una hora fins a les 2, a les Canàries a les 2 hores serà la 1, per la qual cosa els ciutadans espanyoles guanyen una hora de somni. 

A partir d'aquest diumenge, el país recuperarà la que està considerada com a hora oficial a Espanya, una hora per davant del temps que marca el meridià de Greenwich. 

Endarrerir els rellotges suposa que començarà el dia i fosquejarà una hora abans i per tant, hi haurà menys temps de llum solar als matins i a les vesprades. D'aquesta manera, el Diumenge a la província de Castelló, es pondrà el sol sobre les 6 de la vesprada, concretament tindrà lloc a les 18.07 hores. El dia durarà 10 hores, 40 minuts i 44 segons, temps que anirà reduint-se fins al 21 de desembre, el dia més curt de l'any.

Últim canvi de horari?

Aquest canvi d'hora d'estiu a hivern es farà el diumenge en tota Europa, d'acord amb la Directiva Comunitària del Canvi d'Hora, que és de moment d'obligat compliment, encara que això podria canviar en 2021, data en la qual la Comissió Europea vol eliminar aquest polèmic canvi d'horari, després de proposar-ho en 2018.

A més d'Europa, aquest canvi d'hora s'aplica en Amèrica del Sud, en algunes zones dels Estats Units, el Canadà i Àfrica. El Japó és l'únic país industrialitzat que no segueix aquesta normativa.

A Espanya, el Govern va crear una comissió de 'savis' per a avaluar en quin horari hem de quedar-nos, si en el d'hivern o en el d'estiu. Al març aquest comité va presentar un informe en el qual no s'arriba a una «resolució concloent». La Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris Espanyols és una de les grans defensores que Espanya es quede sempre en l'horari d'hivern, en el qual fosqueja abans ja que «afavoreix la productivitat i el rendiment». Uns arguments amb els quals no estan d'acord totes les empreses relacionades amb el sector del turisme, un dels més importants del nostre país, ja que consideren que aquest horari perjudicaria molt al sector.

Te puede interesar
Lo más visto