Puig vol aplicar el més prompte possible el toc de queda en la Comunitat malgrat la falta d'acord nacional

El president de la Generalitat ha encarregat a l'Advocacia de la Generalitat i a Sanitat l'elaboració d'una resolució que restringisca la mobilitat nocturna

Sanitat 23 de octubre de 2020 Redacció
200316-pre-foto-1-reunionsindics

El president de la Generalitat, Ximo Puig, vol aplicar quan més aviat possible el toc de queda en tota la Comunitat Valenciana, encara que pel moment no s'ha arribat a un acord a nivell nacional amb el Consell Interterritorial de Sanitat per a fer efectiva aquesta restricció a tot el país.

Puig ha anunciat que ha encarregat a l'Advocacia de la Generalitat i a la Conselleria de Sanitat l'elaboració d'una resolució que restringisca la mobilitat nocturna en tota la Comunitat Valenciana entre les 12 de la mitjanit i les sis del matí.

En les pròximes 48 hores estarà ultimada aquesta resolució, que serà remesa al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de la Comunitat Valenciana per a la seua validació, amb la finalitat que puga fer-se efectiva en els primers dies de la setmana pròxima. Aquesta nova mesura de prevenció s'estendrà fins al dia 9 de desembre.

Tal com ha explicat el president, en aqueixa franja horària només podran transitar pel carrer aquelles persones que vagen a treballar, que tinguen una urgència mèdica o que es desplacen per a atendre persones dependents. La mesura busca limitar el principal focus de contagis: les reunions de caràcter social, els botellons i les festes privades, que atempten contra la salut del conjunt de la ciutadania.

En la roda de premsa que ha tingut lloc en el Palau de la Generalitat, i que contava amb la presència de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, Puig ha destacat que la Comunitat és, al costat de Canàries, l'autonomia amb la taxa d'incidència més baixa d'Espanya, una cosa atribuïble al "gran esforç" realitzat en aquests set mesos per la societat valenciana. No obstant això, ha reconegut que, fins i tot amb això, "no estem bé".

El president ha agregat en aquest sentit que, precisament per això, no cal esperar a estar malament per a reaccionar. "Encara som a temps de prendre decisions, i així ho farem", ha manifestat, i ha indicat que ha trobat per a això bona disposició en els agents socials i en les forces polítiques valencianes, que han compartit en les reunions mantingudes aquest dijous la necessitat d'aplicar noves mesures de prevenció.

"A nosaltres ens agradaria una solució comú" per a tota Espanya, modulable segons la situació de cada territori, però no ha sigut així, per la qual cosa la Comunitat Valenciana "prendrà les seues decisions"."Els esperarem fent camí", ha atallat.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, s'ha pronunciat en els mateixos termes i ha assegurat que la decisió es pren per a protegir el conjunt de la ciutadania.

Te puede interesar
Lo más visto