La Fira Valenciana de la Música presenta el programa complet d’activitats professionals

S’abordaran qüestions com la gestió musical després de la pandèmia, l’Estatut de l’artista i experiències turístiques singulars al voltant de la música

23 de octubre de 2020 Redacció Redacció
descarga

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend ha donat a conéixer la programació completa d’activitats professionals de la seua huitena edició. D’aquesta manera, entre el dimecres 11 i el dissabte 14 de novembre, es portaran a terme diversos debats per tal de diagnosticar l’estat actual de la indústria musical i quins desafiaments haurà de superar. A més, les persones inscrites tindran al seu abast tot un seguit de tallers pràctics i artistes destacats contaran les seues experiències i opinions en les ‘Converses del Trovam’.

S’ha de tenir en compte que l’organització de la Fira Valenciana de la Música ha elaborat un complet protocol de seguretat davant la Covid-19. Així, es vol aconseguir que els assistents gaudisquen d’espais segurs alhora que es compleixen les normatives sanitàries fixades per les autoritats. Per tant, l’accés tindrà caràcter nominatiu a través d’acreditació professional, entrada o invitació; serà obligatori l’ús de la mascareta i del gel hidroalcohòlic; no es permetrà l’entrada a les persones que superen els 37,5º de temperatura; s’hauran de fer servir els itineraris marcats per tal de desplaçar-se pels recintes; el consum de begudes i menjar sols estarà permés en les zones habilitades per a eixos usos; i els aforaments s’adaptaran a les restriccions corresponents. Cal destacar que algunes activitats es podran seguir en línia per tal que estiguen a l’abast de tothom.

Els primers professionals es trobaran a l’Auditori de Castelló el dimecres 11 de novembre en una reunió del circuit de programadors. Un dia després començaran les taules de debat amb representants institucionals, promotors i periodistes. Així, el dijous 12 es parlarà de les polítiques culturals després de la pandèmia amb Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura (IVC); Carolina Rodríguez, de Producciones Baltimore, empresa responsable de festivals com el Low, el Fuzzville o el Warm Up; Eugenio Viñas, col·laborador d’À Punt, Valencia Plaza, El País o GQ; Marylène Albentosa, gestora cultural de l’Ajuntament de Guardamar del Segura; i Pepe Ayelo, director de la Casa de Cultura de Villena.

Posteriorment, també dijous, s’abordarà la situació en la qual es troba l’Estatut de l’Artista. La crisi Covid-19 ha posat en evidència que els artistes continuen sent un dels sectors més vulnerables de la cadena de valor musical. En aquest cas, els ponents seran Carmen Zapata, portaveu de la Plataforma Estatal per la Música (PLAM); Guillem Arnedo, músic, president de la Unió de Músics Professionals de l’Estat, i Marta Castro, advocada, docent i consultora en l’àmbit cultural, especialitzada en propietat intel·lectual i bones pràctiques.

Divendres dia 13 es desenvoluparà la segona edició de les Jornades TIIM (Turisme & Indústria Musical), activitat organitzada en col·laboració amb l’associació de Promotors (MusicaProCV) i Turisme Comunitat Valenciana. La primera de les seues activitats permetrà als assistents conéixer alguns dels esdeveniments musicals més singulars de l’Estat: Festival Vesos i Siberia en la cabeza de València; el Vida Festival de Vilanova i la Geltrú; el Lunáticos, festival de la luna llena de Huelva; i el festival Pirineos Sur d’Osca. A més, se celebrarà una xarrada sobre la relació entre la tecnologia i el turisme.

Lo más visto