El Govern aprova l'estat d'alarma amb voluntat de prorrogar-lo fins a l'abril

Queda prohibida la circulació nocturna entre les 23:00 hores i les 06:00 hores de la matinada i les reunions socials es limiten a 6 persones

Sanitat 26 de octubre de 2020 Redacció
pedro_sanchez

El Govern va aprovar ahir al migdia instaurar l'estat d'alarma en tot el territori espanyol i deixant una clara intenció de voler prorrogar-lo fins a finals del mes d'abril. Després de la reunió extraordinària del Consell de Ministres, Pedro Sánchez va comparèixer davant dels mitjans de comunicació per a confirmar la instauració de l'estat d'alarma i aclarir quines restriccions implica aquesta nova mesura. 

El objectiu de l'aplicació d'aquest estat d'alarma es tallar amb la mobilitat nocturna de la població i donar a les comunitats la possibilitat de aplicar mesures més fortes per tal de frenar la pandèmia.

Per tant, el que suposa la aplicació d'aquest nou estat d'alarma es, pel moment, la prohibició de la circulació nocturna entre les 23:00 hores i les 06:00 hores de la matinada, a excepció d'aquelles persones que ho necessiten per qüestions de treball, urgències mèdiques o que tinguin que cuidar a persones dependents.

Aquest toc de queda podrà ser regulat per les comunitats afegint o llevant una hora més segons la situació de la pandèmia, per exemple, en el cas de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig va establir aquest toc de queda entre les 00:00 hores i les 6:00 hores, es a dir una hora més.

A més d'aquesta mesura, el Govern també ha acordat limitar a 6 el nom màxim de persones en una reunió, ja sigue en l'àmbit privat o públic i no es podrà consumir en barra als restaurants i bars. Sumat a això, els parcs i jardins tindran que estar tancats a les 22:00 hores.

Pel moment, aquest estat d'alarma no suposa tancar o limitar les entrades i eixides d'un territori, però les comunitats si que podran prendre aquesta mesura si ho consideren necessari per a reduir els contagis.

Pedro Sánchez ha assegurat en la compareixença que aquest estat d'alarma es diferent al primer perquè ha baixat la letalitat i l'edat mitja de contagis, però que encara i això, pretén prorrogar-lo, sempre cada 15 dies, fins al 9 de maig.

Per a que dure tant, Sánchez haurà de buscar l'aprovació en el Congrés dels Diputats, que si be pel moment compta amb suports suficients, ja vam veure al març que cada pròrroga era més difícil d'aconseguir per no contar amb l'aprovació de suficients grups parlamentaris.

També, a partir d'aquesta declaració, cada quinze dies el Ministeri de Sanitat compareixerà en el Congres dels Diputats per a informar sobre la evolució de la pandèmia.

El Govern ha decidit aplicar avui l'estat d'alarma després de veure com en els últims deu dies, deu governs autonòmics i Melilla han demanat aquesta mesura per a contindre el número de contagis. Per la part de la Comunitat Valenciana, les mesures que va aprovar fa tres dies Ximo Puig son totalment compatibles amb les mesures que aplica aquest toc de queda i per tant, pel moment, no haurà cap modificació.

Te puede interesar
Lo más visto