La Comunitat Valenciana prohibeix passejar a les mascotes durant el toc de queda

Les persones que tinguen animals deuran passejar-los abans de les 00 hores

Sanitat 27 de octubre de 2020 redacció
1584426380_470050_1584427852_noticia_normal_recorte1
Persona passejant al seu gos. Cadena SER

L'entrada en vigor del toc de queda obligarà a tota una sèrie de mesures de restriccions de mobilitat, com la prohibició d’eixir a partir de les 00 hores de la nit. Entre aquestes mesures també es troba el passeig de mascotes fora dels horaris delimitats per la Generalitat. 

Gabriela Bravo, la consellera de Justícia, ha especificat en una entrevista radiofònica si els passeigs estan permesos o no, com passava a primavera. A aquesta pregunta, la consellera ha aclarit: «La prohibició d'eixir al carrer durant la franja horària compresa entre dotze i sis del matí solament contempla una sèrie d'excepcions, que estan previstes en la norma. Hi ha un estat de necessitat o urgència que el puga justificar. Però, per descomptat, els qui tinguen gos ja saben que ho han de passejar abans de les 12 de la nit».

En aquest sentit, hi ha països de la Unió Europea que sí han contemplat algunes excepcions. A França, per exemple, amb un toc de queda per a més de 43 milions de ciutadans, permeten passejar als gossos més enllà de les 21.00 hores i fins a les 6.00 hores, sense necessitat de justificar el tema laboral. A Eslovàquia, també està permés passejar als gossos més enllà del toc de queda. El fet que els gossos tinguen uns hàbits determinats amb els horaris és el que ha fet permetre evitar la norma. 

Te puede interesar
Lo más visto