Pérez Garijo defendeix el comerç just "com a eina més solidària, sostenible i igualitària"

General 27 de octubre de 2020 Redacció
rOSA-pÉREZ-gARIJO-cORTS-680x365_c

La consellera de Cooperació, Rosa Pérez Garijo, i la directora general de Cooperació, Xelo Angulo, s'han reunit amb la delegada de l'ONGD Assemblea de Cooperació per la Pau al País Valencià, Trini Blanch, la responsable del projecte Consume Palestina, Silvia Tuson, i el responsable de l'ONGD La Tenda de Tot el Món, Carles Xavier López, una trobada on han pogut conéixer de primera mà els productes de comerç just que es comercialitzaran a Espanya.

Aquest projecte té com a objectiu l'empoderament socioeconòmic de les dones cooperativistes palestines i la dinamització de les seues comunitats, lluitant per l'erradicació de la desigualtat de gènere i la promoció dels productes locals palestins, així com la comercialització en els canals de comerç just en l'Estat espanyol.

En finalitzar la trobada, la consellera de Cooperació ha destacat el lideratge de les dones en el desenvolupament de les seues comunitats, "cosa que les converteix en un model a seguir per a superar dificultats econòmiques i socials en entorns difícils com Palestina".

Així mateix, la consellera ha posat l'accent en la importància del comerç just "com a una eina solidària, sostenible i igualitària de consum".

 

Consumeix Palestina

Consumeix Palestina és una iniciativa que compta amb el finançament de la Conselleria de Cooperació, impulsada a través de l'Assemblea de Cooperació per la Pau al País Valencià, la Tenda de Tot el Món i l'organització palestina Agricultural Development Association (PARC), pionera a introduir el comerç just a Palestina.

Aquesta proposta s'està realitzant amb dones palestines de quatre organitzacions: el Club de dones d'Al-Jalama, l'Associació de consumidors Faqqu'a, la cooperativa d'agricultors de Meithalum, i l'Associació de Crèdits i Estalvi de Jaba.

Els quatre productes del projecte Consumeix Palestina que podran adquirir-se a Espanya són eZa'atar, mescla d'espècies i herbes aromàtiques de tradició mediterrània i àrab; Freekeh, blat jove verd torrat lleugerament; Cous cous de blat integral; i dàtils extra Mejdool. Tots estan produïts amb criteris d'agricultura ecològica.

Aquests productes es podran comprar a la botiga de Comerç Just de Sagunt La Tenda de Tot el Món i la seua botiga online, així com en diferents botigues especialitzades repartides per tot el territori espanyol.

Te puede interesar
Lo más visto