'Cultura online' del Consorci de Museus planteja mètodes per a un desconfinament mental

'Cultura online' reuneix els 100 projectes seleccionats en la convocatòria #CMCVaCasa del Consorci de Museus amb l'objectiu de donar suport al sector de les arts visuals i fer front als efectes de paralització d'activitat cultural per la COVID-19.

General 27 de octubre de 2020 Redacció
Cultura-Online-web-1000x667-web

Col·lapse, magnitud, paradigma, canvi, fragilitat l'obra de Marta Negre i Andreu Signes 'Twenty Real Fiction Time' llança preguntes obertes al públic, a partir dels textos de pensadores i pensadors contemporanis a escala global. Aquests aboquen les seues hipòtesis i teories sobre certeses i incerteses que encara estan sense constatar. El vídeo reuneix més de 100 imatges i sons d'arxiu, gravats pels autors durant els últims 8 anys, en 25 ciutats diferents del món.

Configuren aquest eix evocacions d'un futur imaginat, advertiments sobre emergències. En aquesta línia es troba el projecte de M. Reme Silvestre 'Offspring' una reproducció en 3D de les sales Goerlich i Ferreres del Centre del Carme, en les quals es projecta una ficció especulativa sobre una nova era posthumana. Segons l'artista "'Offspring' es planteja en el marc d'un món cada vegada més complex i menys comprensible, en una realitat contemporània de desastres planetaris imminents, canvi climàtic, pandèmies, crisi, etc., que ens situa cada vegada més prop d'un 'món sense nosaltres'".

Quan tenia 16 anys, Pedro Faus Ferrer estava estudiant mecànica industrial en una escola professional. Li resultava odiós, però en la mateixa escola s'impartien classes de fotografia i va poder acudir com a alumne lliure. Aleshores va descobrir la possibilitat de contar relats a través d'imatges, de crear. El seu projecte '20' reuneix una sèrie de fotografies digitals fetes durant abril del 2020 a casa, a l'escala i el terrat de l'edifici que acaben convertint-se en una exposició al pati interior o sobre si mateix.

En 'Vencejos' el periodista i director de documentals, Raúl Riebenbauer es planteja com el confinament per la pandèmia va obrir, de manera literal, finestres a la percepció. "Ara ens n'adonem del que sempre ha estat ací. I tot això ens interpel·la" assenyala. Però en una situació tan excepcional i complexa no tots tenen una finestra. 'Vencejos' és un curtmetratge documental-assaig, gravat a l'abril de 2020, que proposa una mirada empàtica cap als altres, aquells que no tenen altra opció que continuar fugint de la misèria i la violència. "Com els dotze joves que es van ofegar, entre molts altres, al Mediterrani durant el confinament per culpa de la inacció de la Unió Europea" assenyala.

Te puede interesar
Lo más visto