La Basílica de Lledó llança una sèrie d'articles sobre les epidèmies a la Plana des de l'Edat Mitjana

El prior de Lledó, Josep Miquel Francés, s'encarregarà d'escriure un capítol cada dia sobre la invocació de la Verge de Lledó en cada epidèmia

General 23 de abril de 2020 Redacció Redacció
Lidon_05
Font: Castellonturismo.com

El prior de Lledó, Josep Miquel Francés, a través de la pàgina web de la Basílica de Lledó, llança un capítol cada dia sobre les epidèmies a la Plana des de l'Edat Mitjana. A més, els articles versaran sobre la presència e invocació de la Verge de Lledó en cadascuna de les epidèmies. El prior assegura: «És una manera de conèixer totes les pandèmies patides a la Plana i descobrir la presència i protecció de Santa María de Lledó, així com els trasllats de la seua imatge a la ciutat».

La sèrie d'articles va començar el passat dimarts 21 d'abril i ja compta amb 3 capítols: El primer d'ells, Les pestes medievals. La pesta negra; el segon capítol, llançat el dia de la festa principal de la Patrona, Rogacions de Lledó i la Magdalena; i, finalment, el tercer capítol, El primer trasllat de la Verge a la ciutat per sequera. Durant els pròxims dies, el prior continuarà llançant els següents capítols que conformen la sèrie i que estaran disponibles en http://www.basilicadellledo.es/.

«Una de les pandèmies més mortals viscudes per Europa durant l'Edat mitjana va ser la pesta negra. La primera gran onada coneguda en terres de Castelló entre 1349 i 1369, va generar una gran mortaldat». Així comença Francés el primer capítol d'aquesta sèrie d'articles. Un capítol que narra, a més, la meta de peregrinacions i lla pesta bubónica.

Capítulo IColumna en l'angle de la basílica amb la casa prioral. Única resta conservada del més antic temple de Lledó

El segon capítol se centra en l'any 1559 i les vivències del bisbe de Tortosa, on els Jurats li sol·liciten l'aprovació de la una Confraria, per a col·laborar amb el Consell en el manteniment del temple. A més, compte la història del llavors rei Felip IV el qual va ordenar fer les rogacions.

Capítulo 2Ermita de Santa María Magdalena

El tercer capítol versa del primer trasllat de la Verge a la ciutat per la sequera d'aquella època, on el rei Felip IV va escriure una carta en 1625 a totes les viles de la Corona demanant oracions per a acabar amb la Guerra dels Trenta Anys.

Capítulo 3Enderrocament de l'església gòtica de Santa María. 1936.

Te puede interesar
Lo más visto