Carlos Fabra torna a declarar com investigat per cinc presumptes delictes

El ex president de la Diputació està acusat de frustració de l'execució, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn i negociacions amb funcionaris

Política 28 de octubre de 2020 Redacció
1603876496046_1603876525_asset_still

El ex president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, ha declarat avui en el Jutjat de Instrucció número 4 de Castelló com investigat per cinc presumptes delictes. Entre ells es troba el vinculat a la ocultació de bens del seu patrimoni per tal de entorpir la sentencia per la que va ser condemnat en 2013 a quatre anys de presó i a una multa de 1,4 milions d'euros per delictes fiscals. 

A més de aquest delicte, Fabra també tindrà que fer front a quatre acusacions més: tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn i negociacions prohibides als funcionaris.

La investigació va començar al 2017 quan la Fiscalia va denunciar la possible comissió de delictes de frustració de la execució de la sentencia judicial.

El jutge del cas, Jacobo Pin, estudia un entramat financer amb centenars de comptes bancaris distribuïts per tota Espanya. Pel moment hi ha quatre persones investigades. A més de Fabra, la seua dona, María dels Desemparats Fernández, un dels seus fills, i un ex assessor de Fabra en la institució provincial. Encara que també se sap que hi ha diversos empresaris castellonencs vinculats en la investigació, però pel moment no han sigut cridats a declarar.

Fabra estava citat a declarar a les 10:00 hores i ha arribat al jutjat amb la seua filla, Andrea, sense donar cap tipus de declaració als mitjans de comunicació i a les 10:10 ha abandonat la seu judicial. 

Demà dijous estan cridats a declarar la seua dona i el ex assessor.

Te puede interesar
Lo más visto