Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El PSPV-PSOE defensa que els ajuntaments deurien gestionar els fons europeus “perquè ningú es quede enrere”

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, , Ernes Blanch, ha assenyalat que, perquè esta gestió siga la més beneficiosa per a la ciutadania, “demanem unitat i cooperació perquè el pla de recuperació siga una realitat al més prompte possible”.

General 28 de octubre de 2020 Redacció
INICI-CURS-POLITIC-PSPV54

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló i diputat autonòmic, Ernest Blanch, defensa que els ajuntaments són l'administració que millor poden gestionar els fons europeus perquè ningú es quede arrere. El màxim dirigent socialista a les comarques de Castelló ha mostrat el seu suport a la proposta del president del Govern, Pedro Sánchez, que siguen les comunitats autònomes les que gestionen el 50% dels projectes finançats per fons europeus, i ha destacat la necessitat que, una part d'eixos diners, vaja directament als ajuntaments, tal com ha demanat el president de la Generalitat, Ximo Puig. “El que volem és que, una part d'eixos diners, tinga com a destí final els ajuntaments, perquè és des de l'administració local, des d'on s'han de gestionar estos fons, pel bon resultat que dóna per a atendre les necessitats dels veïns i veïnes”, ha argumentat.

Així mateix, Blanch ha assenyalat que, perquè esta gestió siga la més beneficiosa per a la ciutadania, “demanem unitat i cooperació perquè el pla de recuperació siga una realitat al més prompte possible”. “La governança ha de ser ara la ferramenta amb la qual enfortir la qüestió pública i consolidar la cooperació territorial”, apunta.

El president provincial destaca que, des del PSPV-PSOE de les comarques de Castelló, “portem des del minut zero de l'emergència sanitària insistint en la importància dels municipis com a eix vertebral de l'acció política i de la gestió davant la ciutadania. Per això, l'autonomia local i l'obtenció de recursos és fonamental perquè alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores puguen treballar en condicions, i aconseguir eixos encertats objectius de reconstrucció”.

D'altra banda, Blanch afirma que, enfront de la pandèmia i els efectes que està tenint en la població, “Europa ha de ser un bàcul social irrenunciable que garantisca que ningú es quede arrere”. Per això, els 140.000 milions d'euros que rebrà Espanya de l'acord reeixit per Pedro Sánchez, a Brussel·les, “són una oportunitat per a eixe impuls europeista que és necessari per a reforçar la sanitat pública, la transició digital i ecològica justa, la cohesió social i territorial i la igualtat de gènere”.

Per este motiu, Blanch posa l'accent en la importància de ser “extremadament responsables i esforçar-nos per a tirar avant uns nous pressupostos que permeten comptar amb estos recursos, imprescindibles per a atendre les necessitats de la ciutadania”.

Te puede interesar

ibero

Xarxa Rimig

Redacció
General 09 de marzo de 2021

Castelló se suma al Mes Iberoamericà de la Dona a través de la xarxa per la igualtat de gènere.

Asamblea red de ciudades AVE

Promoció Turística

Redacció
General 21 de febrero de 2021

Castelló reforça el posicionament turístic i impulsa el seu producte en la Xarxa de Ciutats AVE

Newsletter