L’Acord de Fadrell reclama al Consell que augmente les llicències de taxis adaptats a Castelló

Només una llicència de taxi, de les 123, compleix els requisits d'accessibilitat

General29 de octubre de 2020 redacció
Ple
Ple Municipal de Castelló. Ajuntament de Castelló

Els partits que integren l’Acord de Fadrell han impulsat de cara al Ple Municipal d'aquest dijous una declaració institucional i que ha recavat el recolzament dels grups de l’oposició en la qual sol·liciten a la Generalitat que augmente les llicències de taxis adaptats en matèria d'accessibilitat. La proposta recull la demanda de la Plataforma de Vida Independent i reclama que els serveis totalment adaptats augmenten al percentatge mínim d'un 5 % de taxis que marca la legislació, ja que de les 123 llicències existents de taxi a la ciutat només hi ha una que complisca amb aquests requisits.

En la declaració s'insta la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, com a òrgan competent en el servei del taxi de l'àrea de prestació conjunta de Castelló, «que realitze les actuacions pertinents per a assegurar el compliment del 5 % de taxis adaptats» i que prioritze en l'autorització de noves llicències a aquesta mena de vehicles.

El portaveu del PSPV-PSOE, David Donate, ha explicat que amb aquesta declaració institucional «es fa un pas més per a fer de Castelló una ciutat més accessible». «Des de l'Acord de Fadrell continuem treballant per a fer de Castelló una ciutat més inclusiva i igualitària i per això demanem a la Generalitat que garantisca que un 5 % dels taxis siguen adaptats», ha remarcat el portaveu socialista.

Per al portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, resulta evident que «les persones amb mobilitat reduïda necessiten més transports adaptats a les seues necessitats» i, per tant, «amb aquesta petició sol·licitem al sector del taxi que estudie incorporar més vehicles adaptats en la flota a Castelló». El regidor considera aquest pas és clau per a «avançar cap a la mobilitat sostenible d'una manera inclusiva, i això passa per a pensar alternatives també per aquells ciutadans que tenen més dificultats per a accedir al transport públic», un objectiu que ha de ser «una meta comuna en la qual col·laborem actors públics i privats».

El portaveu de Podem-EUPV, Fernando Navarro, subratlla que les Administracions tenen l'obligació de garantir l'accessibilitat de tota la ciutadania i de treballar per a posar fi a les barreres que encara romanen i que afecten les persones amb mobilitat sostenible. Confia que la declaració accelere la «justa i necessària reivindicació de la Plataforma de Vida Independent», i ressalta el consens aconseguit entre Govern i oposició per a avançar en una millora de les condicions d'habitabilitat de la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto