Onda multarà als propietaris que es neguen a netejar i endreçar els seus solars

Davant l'augment de queixes veïnals l'Ajuntament requerirà als amos que netegen les parcel·les sota sanció coercitiva

General 29 de octubre de 2020 redacció
Limpieza solares - Onda
Neteja de barrancs a Onda. Ajuntament d'Onda

L'Ajuntament d'Onda ha decidit actuar davant el problema de salubritat pública que generen alguns solars privats abandonats en el nucli urbà i multarà als propietaris que es neguen a netejar-los i endreçar-los. Aquesta mesura l'ha presa el govern municipal després de l'augment de queixes veïnals per aquelles parcel·les amb brutícia i vegetació alta que suposen un risc d'incendi i afavoreixen la propagació de plagues de rates i insectes.

En un primer moment, els tècnics municipals auditaran aquells terrenys que precisen d'una neteja i requeriran formalment als propietaris perquè la duguen a terme. En cas de no actuar, l'Ajuntament obrirà un procediment administratiu, imposarà una multa coercitiva i contractarà una empresa perquè es faça càrrec de la neteja del solar. A més, la factura del cost total dels treballs se li carregarà al propietari en diverses mensualitats.

El regidor d'Ordenació del Territori, Juan López, ha explicat que «no podem permetre que la deixadesa d'alguns pocs ciutadans afecte la convivència veïnal de carrers o barris sencers. Hem de posar tots de la nostra part per a posar solució a aquest problema».

#OndaNeta: neteja de barrancs

D'altra banda, hi ha que recordar que Onda continua amb la seua campanya #OndaNeta de neteja i desbrossament de barrancs com a mesura preventiva davant les pluges i amb l'objectiu últim d'evitar inundacions, riuades descontrolades i embozos que generen accidents. Per a garantir la seguretat dels veïns ja s'ha actuat en els en els barrancs d'El Salvador i partida Beniparell així com en els camins de Faraons, camí vell de l'Alcora, de la Talaia i Sènia Gaset.
 

Te puede interesar
Lo más visto