La Comunitat Valenciana es tanca perimetralment durant una setmana

Aqueste mesura entra en vigor avui a les 12:00 hores

Sanitat 30 de octubre de 2020 redacció
201026_PRE_Foto_1_rdp_Conferencia
Ximo Puig a la roda de premsa anunciant el tancament. Generalitat Valenciana

Ximo Puig, el President de la Comunitat Valenciana, ha anunciat el tancament perimetral de la mateixa. El cap del Consell ha exposat les noves mesures que s'aplicaran sobre tot el territori valencià, en una línia similar a les que altres autonomies han anat anunciant durant aquesta setmana. En aquest cas, el tancament perimetral s'estendrà durant 7 dies i entrarà en vigor a les 12.00 hores del migdia d’avui. «No es podrà eixir ni entrar en la Comunitat, però sí que moure's entre municipis i províncies de la mateixa», ha anunciat el president.

Ha assenyalat que aquestes mesures s'han adoptat per «prevenció i solidaritat amb la resta de comunitats», ja que «res val més que una vida». Aquestes normes es prenen «per a no anar a pitjor», assenyala Puig. Ja que la situació ha anat a pitjor: en dues setmanes la incidència s’ha duplicat. 

Paral·lelament a aquestes mesures, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha assenyalat que quatre municipis de la província de Castelló comptaran amb mesures més restrictives que la resta de municipis de la mateixa província. A Morella, Nules, Onda i Vinaròs les normes que es van a aplicar diferents són el 50 % de l’aforament en establiments destinats a la cultura com teatres o cinemes. 

També s’ha reduït a un terç l'aforament en les vetles amb un màxim de 15 persones. En l'àmbit esportiu, les competicions es realitzaran sense públic, no es podran utilitzar vestuaris ni dutxes i les piscines quedaran tancades. Els negocis que no estan en centres comercials reduiran el seu aforament al 50 %, també en mercats ambulants. 

Les mesures especials per aquestes localitats duraran una setmana segon aclareix el president, Puig. A més, Barceló anuncia una nova mesura a tota la Comunitat: en la resolució del 17 d'agost s'afig la modificació que afecta les seus festeres tradicionals, les reunions de les quals seran de caràcter «social» i es limiten a un número màxim de 6 persones.

D’aquesta manera, la compareixença d'Ana Barceló, consellera de Sanitat, prevista per a les 18.30 hores d’ahir a la vesprada per a repassar, com cada dijous, la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana, va ser cancel·lada després de l'anunci de la compareixença de Puig.

Te puede interesar
Lo más visto