El virus amenaça la seguretat de municipis de l'interior de Castelló

L'augment de contagis augmenta sobretot als Ports i en l'Alt Palància

Sanitat 02 de noviembre de 2020 Redacció
morella
Foto de Morella

L'avanç dels contagis de Covid-19 amenaça als municipis petits de l'interior on no hi havia cap cas o tenien pocs positius acumulats. Ara, alguns han passat a figurar en el llistat de localitats més afectades per la pandèmia en els últims dies. Durant setmanes, les comarques de l'interior havien gaudit d'un període lliure de Covid-19, però aquesta situació ha variat amb el repunt de casos durant la segona onada.

Especialment preocupant és la situació als Ports, on la seva capital Morella compta amb fortes restriccions imposades per Sanitat per a frenar el repunt de positius, prop de mig centenar, segons l'ajuntament. El fet que hi hagi transmissió comunitària és un perillós indicador sobre la propagació del virus. La majoria de les limitacions afecten la reducció d'aforaments, encara que els parcs i algunes instal·lacions municipals romanen tancades per precaució.

Municipis veïns com el Forcall, amb 15 casos i una disparada incidència acumulada de 3.225,81 casos per cada 100.000 habitants, també presenten una situació d'alarma que ha portat al consistori a suspendre, fins al 10 de novembre, el mercat, la unitat de respir, el gimnàs, el Casal Jove, i la biblioteca. També hi ha positius a Olocau o Cinctorres. En els últims 14 dies, s'ha comptabilitzat un contagi a Vilafranca i sis en Villahermosa. Aquesta localitat ja va ser durament colpejada durant la primera ona de la pandèmia en morir més de deu usuaris de la seva residència . En l'Alt Palància, on durant setmanes no s'havia registrat cap cas recent, ara s'ha canviat la tendència i hi ha positius a Barraques, Viver, Altura o Pina.

Tots aquests municipis d'interior comparteixen la idiosincràsia que són petits i compten amb una elevada taxa d'envelliment entre la seva població. D'aquí ve que resulti fonamental mantenir allunyat el virus atès que els majors són el principal col·lectiu de risc. Durant l'estiu, encara que la incidència també va ser baixa, la major mobilitat de visitants i veïns amb segona residència va ser focus de contagis , que després amb la volta a la rutina es va poder controlar, fins a l'arribada del pont del 9 d’Octubre, que segons les autoritats sanitàries va ser un punt d'inflexió, provocant un avanç del virus. D'aquí ve que el confinament perimetral dictat fins al divendres sigui, a nivell sanitari, un alleujament per a aquestes localitats.

Te puede interesar
Lo más visto