'Cultura Online' del Consorci de Museus convida a reivindicar la diversitat com a sinònim d'igualtat

Les propostes ofereixen l'oportunitat d'acostar-se a nous gèneres audiovisuals, alguns d'ells recolzats en la música, com el 'Confinment Rap' de Graham Bell, el kabaret de ideadestroyingmuros o la unió de la il·lustració d'Elías Taño amb la música de les valencianes Maluks

Cultura 02 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
20.11.02_Cultura_Online_ideadestroyingmuros

El projecte 'Cultura Online' del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana s'endinsa aquesta setmana en les propostes reunides sota l'eix 'Més enllà del gènere. Dissidència sexual. Igualtat = diversitat'. Aquests projectes busquen la visibilització de realitats i identitats ocultes per un històric i normatiu confinament. Relats i retrats descosificats. Focus que apunten sobre la desigualtat, sobre els aspectes encara imperceptibles de la violència quotidiana, de l'ús del llenguatge i dels seus nexes pejoratius. Dissidència sexual. Dissidència de gènere. Fronteres, codis i adscripcions que es dilueixen obrint el pla i la mirada des de la diversitat.

Segons el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont «aquests projectes són una mostra del nombrós elenc d'artistes que en totes les manifestacions possibles de la cultura advoquen per la diversitat com a sinònim d'igualtat, des del rebuig a la violència». Les propostes ofereixen l'oportunitat d'acostar-se a nous gèneres audiovisuals alguns dels quals es recolzen en la música com el 'Confinment Rap' de Graham Bell Tornado, el kabaret de ideadestroyingmuros o la unió de la il·lustració d'Elías Taño amb la música de les valencianes Maluks.

Amb aquests projectes el Consorci de Museus convida a acostar-se a la cultura digital i descobrir nous gèneres audiovisuals, des de casa, a través de la plataforma de https://culturaonline.consorcimuseus.gva.es o visitant el Centre del Carme i interactuant amb les peces a través del dispositiu de cultura segura SCR (Safe Culture Revolution). 'Cultura Online' reuneix els 100 projectes seleccionats en la convocatòria #CMCVaCasa del Consorci de Museus amb l'objectiu de fer costat al sector de les arts visuals i fer front a l'efecte de paralització d'activitat cultural per la COVID-19.

Te puede interesar
Lo más visto