El calendari laboral de 2021 recull 11 festius nacionals, dos menys que enguany

Només huit se celebraran de manera conjunta a Espanya

General 03 de noviembre de 2020 redaccio
calendario-laboral-fiestas-festivos-dia-laborable-almanaque
Imatge de recurs d'un calendari. Europa press

El calendari laboral de 2021 recull 11 dies festius estatals, dos menys que aquest any. No obstant, 8 se celebraran de forma conjunta en tot el país, el mateix nombre que enguany, segons la resolució de la Direcció General de Treball publicada aquest dilluns en el 'Boletín Oficial del Estado' (BOE).

Els huit festius que seran festa en tota Espanya són: el divendres 1 de gener (Any Nou), el divendres 2 d'abril (Divendres Sant), el dissabte 1 de maig (Festa del Treball), el dimarts 12 d'octubre (Festa Nacional d'Espanya), el dilluns 1 de novembre (Tots els Sants), el dilluns 6 de desembre (Dia de la Constitució Espanyola), el dimecres 8 de desembre (Immaculada Concepció) i el dissabte 25 de desembre (Natividad del Senyor).

En altres tres festius comuns, el dimecres 6 de gener, el dijous 1 d'abril (dijous sant) i el dilluns 16 d'agost (dilluns següent a l'Asunción de la Verge), les comunitats autònomes poden desplaçar la celebració. En el cas del dia de Reis, el 6 de gener, totes les CCAA ho han mantingut el mateix dimecres.

La principal novetat del calendari laboral del 2021 és que torna l'aqüeducte de la Constitució, en caure el 6 de desembre en dilluns i el 8 en dimecres. A més, hi ha tres festius en dissabte: l'1 de Maig, la Diada i Nadal.

És festa el dijous 1 d'abril totes les Comunitats Autònomes excepte Catalunya i Comunitat Valenciana. D'igual forma, el dilluns 16 d'agost serà festiu a Andalusia, Aragó, Astúries, Canàries i Castella i Lleó. La resta de comunitats ha optat per traslladar el festiu que cau en diumenge a altres dies de l'any. El divendres 19 de març (San José) només serà festa en Comunitat Valenciana, Extremadura, Comunitat de Madrid, Múrcia, Galícia, Navarra i País Basc. Als dies festius nacionals, cal sumar els festius autonòmics i locals.

Entre les facultats reconegudes a les comunitats autònomes es troba també la possibilitat de substituir el descans del dilluns següent a les festes estatals que coincideixen en diumenge per la incorporació a la relació de festes de la comunitat autònoma d'unes altres que els siguen tradicionals, així com l'opció entre la celebració de la festa de San José o la de Santiago Apòstol en el seu corresponent territori. Així mateix, l'Estatut dels Treballadors faculta a aquelles autonomies que no pogueren establir una de les seues festes tradicionals per no coincidir amb diumenge un suficient nombre de festes nacionals per a afegir, l'any que així ocórrega, una festa més, amb caràcter de recuperable, al màxim de 14.

Te puede interesar
Lo más visto