Citats com a investigats del cas Púnica l'ex alcalde de Castelló, Alfonso Bataller, i l'ex regidor Juan José Pérez Macián

L'Audiència Nacional també investiga a dos ex assessores de l'Ajuntament de Castelló

General05 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
unnamed
Alfonso Bataller, ex alcalde de Castelló. Partit Popular

L'Audiència Nacional ha citat com investigades a 17 persones en una de les 12 peces de la macrocausa contra la corrupció, coneguda com a Púnica. Aquest cas, investiga el presumpte desviament de fons per a millorar la imatge en Internet de càrrecs públics. Així, el jutge de l'Audiència Nacional, Manuel García Castelló ha citat a cinc ex alcaldes del Partit Popular, entre elles, el castellonenc Alfonso Bataller. 

A més, el jutge també ha citat a l'ex regidor del PP, Juan José Pérez Macián, i a dos ex assessores, Cristina Querol i Paloma Aguilar. Segons l'acte, estan investigats per la contractació de treballs de reputació personal destinats a l'ex alcalde de la capital de la Plana, i el seu presumpte finançament a través de fons públics.

El text judicial també adverteix que per a ocultar el pagament de la despesa personal de Bataller per l'ajuntament, van adjudicar un contracte, que va simular una campanya de publicitat, a través de l'empresa MADIVA.

Fiscalia ha demanat que el secretari del consistori certifique les quantitats abonades a les societats EICO i MADIVA des de l'any 2014 i fins a l'actualitat. Segons diversos correus als quals han tingut accés les autoritats judicials, un dels principals investigats en la causa, l'empresari Alejandro de Pedro, va contactar amb diverses persones del consistori en 2011. Finalment, després de diversos contactes amb Pérez Macián i Bataller, al juny de 2014, van acordar que la societat EICO duguera a terme treballs de reputació personal del llavors alcalde, perquè les xarxes oferiren una imatge positiva de la seua persona que li beneficiara de cara a consolidar el seu lloc en les eleccions de maig de 2015.

Per a això, van crear un mitjà digital anomenat Notícies Castelló, per a generar contingut favorable, el consistori va sufragar el manteniment del periodista encarregat de les publicacions, segons recull el text judicial. Un cost que va assumir en part el Partit Popular de la ciutat, tal com testifiquen diverses proves en mans de Fiscalia. A més, també van comprar seguidors per al diari, segons recull l'acte, que destaca que a més, el concert va elaborar una estratègia perquè foren els fons públics els que s'encarregaren de costejar el treball de EICO.

També van acordar finançar el treball de reputació de forma encoberta, mitjançant la contractació de MADIVA per a la inserció de dos bàners, que tenien per objecte crear una campanya fictícia que es va denominar «Passió per Castelló». Una campanya que es va contractar per un cost de 23.400 euros sense IVA, des de l'1 de setembre de 2014 fins al 31 de maig de 2015, segons l'acte. En la causa també consta un altre full de serveis, que el consistori va demanar a l'empresa MADIVA per un import de 18.000 euros sense IVA per a millorar la reputació online.

Te puede interesar
Lo más visto