Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'Hospital de la Plana inicia les obres per a l'ampliació de l'UCI davant la falta de places suficients

L'objectiu d'aquesta construcció es poder reubicar els contagiats per la COVID-19 en un centre mèdic independent i ampliar els serveis d'aquesta unitat

Coronavirus 06 de noviembre de 2020 Redacció
Hospital-Plana-Vila-real_EDIIMA20180822_0612_19

L'Hospital de la Plana de Vila-real ha iniciat les obres per a l'ampliació de l'Unitat de Cuidats Intensius (UCI). L'objectiu d'aquesta construcció es poder reubicar els contagiats per la COVID-19 a un centre mèdic independent i ampliar els serveis d'aquesta unitat en plena segona ona de la pandèmia per coronavirus.

Aquesta ampliació s'esdevé completament necessària, ja que des de ahir dijous al matí, nou de les deu plaçes UCI de l'Hospital de la Plana es troben ja ocupades, entre aquestes nou, quatre son per contagis de coronavirus.

Davant la necessitat de oferir més plaçes UCI, el centre en un primer moment va decidir habilitar zones de reanimació post quirúrgica per a que actuen com a UCI, però davant la necessitat de continuar amb les intervencions quirúrgiques, se esta tractaran d'evitar aquesta opció.

Així doncs, molts sanitaris del centre consideren que aquestes obres arriben tard ja que la segona ona de coronavirus ja ha començat i les queixes per falta de places es van remitir fa prou temps.

Per tant, pel moment, l'Hospital de la Plana deurà de buscar una solució d'emergència davant l'increment de contagis, ja que segons fonts del centre sanitari, les obres no estaran realitzades fins a final d'any.

L'obres ha sigut encarregada a l'empresa pública Tragsa i tindrà un valor de prop de 2 milions d'euros. De moment es desconeixen la quantitat de llits que podrà albergar la nova unitat, de manera que tampoc se sap el material sanitari que albergarà.

Cal dir, que l'obra s'emmarca dins del Pla d'Actuació aprovat després de l'estat d'alarma per al qual es es va aprovar una dotació de 21 milions d'euros, dels quals 1,6, pel moment, es destinaran a les obres de l'Hospital de la Plana.

Te puede interesar

Captura de pantalla 2021-03-04 a las 10.13.44

La No Magdalena

Redacció
Coronavirus 04 de marzo de 2021

Castelló activarà un dispositiu especial de seguretat en la setmana de Magdalena.

Vacunacion Sanitarios Prov CS (1) Primera enfermera, Eva Santamaría

Vacuna segona Línia

Redacció
Coronavirus 10 de febrero de 2021

Amb la distribució d'AstraZeneca començara a vacunar-se al personal sanitari de segona línia.

4A8A4254_OK

Reforç sanitari

Redacció
Coronavirus 08 de febrero de 2021

Ximo Puig anuncia un conjunt d'actuacions d'emergència per a la millora de les infraestructures sanitàries de la Comunitat Valenciana en les pròximes setmanes.

Newsletter