L'Hospital de la Plana inicia les obres per a l'ampliació de l'UCI davant la falta de places suficients

L'objectiu d'aquesta construcció es poder reubicar els contagiats per la COVID-19 en un centre mèdic independent i ampliar els serveis d'aquesta unitat

Sanitat 06 de noviembre de 2020 Redacció
Hospital-Plana-Vila-real_EDIIMA20180822_0612_19

L'Hospital de la Plana de Vila-real ha iniciat les obres per a l'ampliació de l'Unitat de Cuidats Intensius (UCI). L'objectiu d'aquesta construcció es poder reubicar els contagiats per la COVID-19 a un centre mèdic independent i ampliar els serveis d'aquesta unitat en plena segona ona de la pandèmia per coronavirus.

Aquesta ampliació s'esdevé completament necessària, ja que des de ahir dijous al matí, nou de les deu plaçes UCI de l'Hospital de la Plana es troben ja ocupades, entre aquestes nou, quatre son per contagis de coronavirus.

Davant la necessitat de oferir més plaçes UCI, el centre en un primer moment va decidir habilitar zones de reanimació post quirúrgica per a que actuen com a UCI, però davant la necessitat de continuar amb les intervencions quirúrgiques, se esta tractaran d'evitar aquesta opció.

Així doncs, molts sanitaris del centre consideren que aquestes obres arriben tard ja que la segona ona de coronavirus ja ha començat i les queixes per falta de places es van remitir fa prou temps.

Per tant, pel moment, l'Hospital de la Plana deurà de buscar una solució d'emergència davant l'increment de contagis, ja que segons fonts del centre sanitari, les obres no estaran realitzades fins a final d'any.

L'obres ha sigut encarregada a l'empresa pública Tragsa i tindrà un valor de prop de 2 milions d'euros. De moment es desconeixen la quantitat de llits que podrà albergar la nova unitat, de manera que tampoc se sap el material sanitari que albergarà.

Cal dir, que l'obra s'emmarca dins del Pla d'Actuació aprovat després de l'estat d'alarma per al qual es es va aprovar una dotació de 21 milions d'euros, dels quals 1,6, pel moment, es destinaran a les obres de l'Hospital de la Plana.

Te puede interesar
Lo más visto