Borriana implementa el contenidor marró per al reciclatge orgànic en desembre

L'alcaldessa de la localitat ha explicat que en dues setmanes es col·locaran precintats i el dia 30 de novembre se'ls llevarà el precinte “amb la idea de començar a realitzar el servei a partir del dia 1 de desembre d'enguany”.

General 09 de noviembre de 2020 Redacció
contenedores-1-710x500

Durant les pròximes setmanes arribaran a Borriana els contenidors marrons destinats exclusivament a la recollida de residus orgànics procedents de restes de menjar, fruita o verdura, segons ha avançat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont. La implantació del contenidor marró en el municipi és una experiència pilot, amb el repartiment inicial de 100 contenidors de 1.200 litres distribuïts en diferents zones de la ciutat. L'alcaldessa ha explicat que en dues setmanes es col·locaran precintats i el dia 30 de novembre se'ls llevarà el precinte “amb la idea de començar a realitzar el servei a partir del dia 1 de desembre d'enguany”.

Així, el sistema de recollida de residus orgànics de Borriana començarà a funcionar el mes vinent de desembre, després de la modificació del contracte de recollida de residus sòlids urbans i neteja viària, relatiu a l'ampliació de contenidors marrons per a recollida de selectiva a la ciutat. Sobre aquest tema, ha destacat l'alcaldessa que d'aquesta forma Borriana disposarà del servei “per primera vegada”, i ha precisat que dels 100 contenidors, l'Ajuntament adquireix en propietat 89 contenidors mentre que els 11 restants són cedits per la concessionària Fobesa.

Una iniciativa que, al seu judici, “incrementa l'eficàcia de la recollida selectiva, la qual cosa redundarà en l'interés mediambiental i suposarà un benefici econòmic per al municipi i la ciutadania, ja que com més es recicla menor és el cost de la gestió del servei de residus”. Amb aquesta millora en la gestió dels residus urbans, ha destacat Maria Josep Safont, el consistori “fa un pas més en la recollida selectiva de la ciutat emmarcat en el compliment del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana”, i ha afegit que es tracta de “una aposta important que compleix la normativa europea per al tractament de residus”.

Te puede interesar
Lo más visto