Amazon tria a Onda per a construir el seu nou megacentro logístic

Es generaran més de 1.000 noves ocupacions en la zona

General 10 de noviembre de 2020 redacció
_20180830153631802-kTwF-U451543446138jNI-992x558@LaVanguardia-Web
Logo de Amazon. Reuters

Amazon ha pres una decisió per a construir el seu nou megacentro logístic de l'àrea de Llevant. L'empresa tenia ofertes de diferents consistoris com Almenara, Nules, Orpesa, Torreblanca, Vinaròs, l'Alcora o Almassora i, finalment, ha escollit Onda. Aquest nou magatzem reforçarà la xarxa de distribució d' Amazon a Espanya i generarà més de 1.000 noves ocupacions.

De fet, la companyia, amb forta implantació mundial, ja està construint la infraestructura sobre una parcel·la de 200.000 metres quadrats, situada en el polígon Sud-13, al costat del Camí Fons. Així, sembla que Amazon portava ja un temps gestionant l'operació amb l'Ajuntament d'Onda, encara que totes dues institucions han declinat pronunciar-se. 

Els motius que han condicionat l'elecció d'Onda estan condicionats per la ubicació estratègica de l'àrea industrial, situada al costat de l'autovia de la Plana (CV-10) i a pocs minuts del port de Castelló i dels aeroports de València i Castelló.

Oportunitat per a la diversificació econòmica

En aquest sentit, l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha felicitat la veïna població d'Onda per la decisió de la multinacional Amazon d'instal·lar-se al seu terme municipal. «Ens alegrem que una empresa del segle XXI com Amazon haja optat per instal·lar-se a la nostra província. Aquesta notícia constitueix una excel·lent oportunitat per a tots i totes. Les sinergies i oportunitats que generarà seran importants per al progrés de la nostra província, especialment d'aquesta zona de clúster ceràmic que compartim», assenyala Benlloch.

«La ubicació del centre logístic d'aquesta empresa líder en el comerç electrònic constituirà una oportunitat important per a la diversificació econòmica i la complementació a la nostra indústria ceràmica innovadora, que ha fet i està fent un gran esforç per a adaptar-se als reptes del segle XXI, també oferint oportunitats de diversificació dels seus productes», argumenta l'alcalde qui recorda que en l'àrea metropolitana de Castelló, en la qual s'engloben tant Vila-real com Onda, es concentra un 70 % de la població en només un 20 % del territori. En el cas del magatzem logístic, l'alcalde de Vila-real apunta que es troba a penes a 6,5 km del nucli urbà de la ciutat i a 3,5 km del polígon industrial de la CV-20. «És, per tant, una interessant oportunitat per al desenvolupament de col·laboracions, sinergies i inversions complementàries», afegeix. 

 

Te puede interesar
Lo más visto