Onda recull el premi que l'acredita com el municipi més transparent de la província segons la UAB i el CEU

Bou: «Aquest reconeixement ens espenta a continuar millorant dia a dia i a continuar invertint en transparència i innovació»

General 10 de noviembre de 2020 REDACCIÓ
sello infoparticipa CEU Onda

El regidor d'Innovació de l'Ajuntament d'Onda, Vicent Bou, ha recollit aquest matí a València el premi que acredita al consistori com la institució pública més transparent de la província de Castelló, per davant de la capital de la Plana, i la tercera de la Comunitat Valenciana, per darrere de València i Elx. Així ho ratifica la Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa que impulsa la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat Cardenal Herrera CEU.

Bou ha agraït la labor dels tècnics del servei d'Innovació del consistori i ha recalcat que «aquest reconeixement ens espenta a continuar millorant dia a dia i a continuar invertint en transparència, innovació i noves tecnologies com a eines aliades per a garantir la qualitat democràtica i ser més útils als nostres veïns».

La metodologia Infoparticipa es basa a avaluar l'índex de compliment de transparència de les webs corporatives a partir d'aplicar una sèrie d'indicadors adaptats a la llei i al decàleg de bones pràctiques de la comunicació local pública. En cada avaluació es puja el nivell d'exigència de tipus qualitatiu. Els indicadors, elaborats en forma de preguntes, responen a cinc qüestions bàsiques: «Qui són els representants polítics?», «Com gestionen els recursos col·lectius?», «Com gestionen els recursos econòmics?», «Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius?» i «Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?». Totes les puntuacions així com informació sobre els municipis avaluats es pot consultar en la web www.mapainfoparticipa.com.


Premi Nacional d'Innovació

Aquest no és el primer reconeixement que rep l'Ajuntament d'Onda en matèria d'innovació i transparència, ja que aquest mateix any també va ser guardonat amb el premi nacional d'Innovació Pública pel projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’, en la categoria de dades obertes al ciutadà. Es tracta d'un reconeixement que atorga l'associació nacional d'empreses tecnològiques, Aslan, per als millors projectes desenvolupats cada any. Onda també forma part de la xarxa nacional Innpulso de Ciutats de la Ciència i Innovació, al costat de Castelló i Vila-real.

Te puede interesar
Lo más visto