Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Citats a declarar 23 nous investigats en el cas en el qual s'investiga a Carlos Fabra

Ja són 27 investigats inclosos el expresident de la Diputació i alguns familiars

Successos 12 de noviembre de 2020 redacció
1605122100_109658_1605122252_noticia_normal_recorte1
Carlos Fabra, al costat de la seua exesposa Amparo Fernández, en el judici pel denominat 'cas Naranjax'. EFE

El Jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló ha acordat en un acte prendre declaració a 23 nous investigats, entre els que estan incloses persones físiques i jurídiques. Aquestes noves declaracions es troben en el marc de la causa on s'investiga si l'expresident de la Diputació Provincial Carlos Fabra va ocultar patrimoni per a dificultar l'execució de la sentència en la qual va resultar condemnat per quatre delictes fiscals.

D'aquesta manera,  figuren administradors d'empreses i particulars que van ordenar o van participar en la transferència de fons a comptes bancaris de Fabra, dels seus familiars o de les seues societats, fonamentalment entre els anys 2011 i 2012. Algunes de les mercantils investigades per aqueixes transferències bancàries, ingressos de xecs, pagaments de factures o altres operacions econòmiques van ser adjudicatàries de contractes públics en l'època en la qual el polític va presidir la corporació provincial castellonenca.

L'acte dictat pel jutge instructor també inclou requeriments d'informació a la pròpia Diputació, la Cambra de Comerç i el Partit Popular de Castelló, així com manaments dirigits a diferents Registres Mercantils. A més, el jutjat també investiga si es va produir una ocultació patrimonial mitjançant un entramat d'empreses i persones per a dificultar el cobrament del deute contret amb Hisenda després de la condemna penal.

El jutjat va obrir aquesta causa al juny de 2017, després de rebre una denúncia de Fiscalia per la possible comissió de delictes de frustració de l'execució, ús d'informació privilegiada, tràfic d'influències, blanqueig de capitals i suborn. No obstant, ha estat secreta fins a setembre d'enguany, tracta de determinar l'origen dels fluxos econòmics manejats directament o a través de tercers per l'expresident de la Diputació i si aqueixos ingressos van poder respondre a labors d'intermediació realitzades durant l'exercici de càrrec públic.

Amb els nous citats, ja són 27, inclosos el mateix expresident de la Diputació i diversos dels seus familiars.

Te puede interesar

Captura de pantalla 2021-03-04 a las 10.13.44

La No Magdalena

Redacció
Coronavirus 04 de marzo de 2021

Castelló activarà un dispositiu especial de seguretat en la setmana de Magdalena.

Newsletter