Castelló comença els cursos de formació en horticultura i agroecologia dirigit als horts urbans

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destaca que “els horts urbans permeten als usuaris reconciliar-se amb el nostre territori".

General12 de noviembre de 2020 Redacció
12-11-2020 curs horts urbans

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha iniciat, en col·laboració de l'empresa Agritec-Enginyers, un cicle de cursos de formació en agroecologia i horticultura dirigits als horts urbans de la ciutat. Amb aquesta activitat, el departament que dirigeix Fernando Navarro reforça la implicació de la ciutadania en els horts comunitaris i posa en valor la producció de proximitat.


El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, destaca que “els horts urbans permeten als usuaris el autocultiu i juguen un paper important per a reconciliar a la ciutadania amb el nostre territori i els productes de la terra”. Ressalta que aquests cursos són impartits per Agritec-Enginyers “amb l'objectiu d'ajudar a divulgar nocions sobre agricultura i promoure així la participació del veïnat en els horts”.


El cicle de jornades contempla sis sessions, es desenvolupa en la Cambra Agrària a les 17.30 hores i es pot seguir també de manera telemàtica a través del web www.agritec-ingenieros.com. El primer curs va tindre lloc aquest dimecres i va versar sobre coneixements fonamentals en horticultura ecològica. Aquest dijous les classes tractaran les llavors i reproducció vegetativa. Continuarà aquest divendres amb “el sòl com a element viu”; el 26 de novembre sobre “eines i labors culturals”; l'1 de desembre sobre “lombricultura i compostatge”; i el 2 de desembre sobre “sistema de reg en horts socials”.

La Regidoria de Transició Ecològica està duent a terme una revisió de l'ordenança d'horts urbans per a unificar criteris en l'assignació de parcel·les, potenciar la implicació de la ciutadania, i convertir-los en punts per a la innovació ecològica. Castelló compta amb 7 horts urbans; dels quals quatre són gestionats per associacions veïnals, un per la Regidoria de Gent gran, un altre en el barri de San Lorenzo a càrrec de la cooperativa Organic Social Design amb una subvenció de la Generalitat per a dinamització agroecològica i un seté en el Mes d’en Riera. En aquest ultime la regidoria preveu desenvolupar un espai experimental agrari.

D'altra banda, del 16 al 24 de novembre, la Regidoria de Transició Ecològica ha organitzat un pla de formació agroecològica que permet l'obtenció del certificat d'agricultor professional que emet la Conselleria d'Agricultura. Serà els dies 16, 17, 18, 19, 20, 23 i 24 de novembre, de 17 a 20 hores, i ensenyarà sobre inicis a l'activitat agrària,posada en marxa d'obradors per a la transformació de producte; i realització de cobertes verdes.

Te puede interesar
Lo más visto