La DGT aprova un nou paquets de reformes legals, entre elles la prohibició de superar el límit de velocitat en els avançaments

General 14 de noviembre de 2020 redacció
unnamed
Imatge arxiu agent de trànsit. Revista DGT

La nova reforma de la DGT acaba amb l'augment de la velocitat per adelantar. Fins ara es podia sobrepassar el límit de velocitat establit en 20 quilòmetres hora durant un avançament, no obstant això, la reforma introduïda per la DGT elimina definitivament aquesta possibilitat i no es podrà superar en cap cas la velocitat màxima marcada en la via fins i tot en cas d'estar avançant.

El Consell de Ministres va acordar que les carreteres i conductors espanyols estaran sota un nou marc de seguretat viària, per això van aprovar un nou paquet de reformes legals que modifiquen, entre altres assumptes, matèries relacionades amb el trànsit i la circulació. Aquest tipus de mesures van encaminades a endinsar a Espanya en un nou model de seguretat viària que va de la mà de les noves polítiques de la Unió Europea i l'organització Mundial de la Salut.

Així, una vegada que entre en vigor aquest nou marc, els conductors no podran sobrepassar en 20 km/h el límit màxim permés per a avançar a altres usuaris de la via. Aquesta mesura ja està implantada en la resta de països de la UE i l'única cosa que cerca és evitar les col·lisions frontals que són la causa d'un alt percentatge de sinistres.

Els accidents de trànsit són una de les causes amb més mortalitat en el territori. Per això, el Govern perseguirà mitjançant la sostracció de punts i les restriccions, el comportament indegut en les carreteres del territori espanyol. A més, promocionarà cursos de bona conducció per a les persones que vulguen millorar la seua formació al volant. A la mesura dels avançaments se li uneixen aquestes altres:

  • Utilitzar els dispositius mòbils durant la conducció restarà al conductor 6 punts del seu acumulat.
  • No utilitzar els cinturons de seguretat o fer-ho de manera incorrecta costarà al conductor 4 punts del carnet. A més, en aquest mateix epígraf es consideren també la seguretat infantil, el casc o altres elements de protecció.
  • Les aplicacions mòbils per a detecció de radars suposaran una infracció greu i es penalitzarà amb tres punts i la quantitat de 500 euros a l'infractor.
  • Quant a la recuperació de punts, es podran guanyar dos si el conductor va a cursos específics de bona conducció certificats per la Direcció General de Trànsit.
  • 2 anys hauran de complir-se sense cometre una sola infracció per a obtindre de nou el saldo inicial de punts. Encara així, aquests períodes varien en funció de la gravetat de les infraccions.
  • Es considera infracció molt greu cometre irregularitats en els exàmens de conduir. En aquest sentit, es penalitzarà amb 500 euros i no poder examinar-se en 6 mesos.
  • Les empreses tindran accés a la informació del permís de conduir dels seus treballadors per a saber si està vigent o no.

Te puede interesar
Lo más visto