Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Generalitat recorre la sentència de les peces 2 i 3 del cas Blasco en el Tribunal Suprem

Es sol·licita que siga l'òrgan penal el que quantifique la responsabilitat civil perquè si no hi ha constància de quin és el dany per a l'erari públic no es pot calcular en quina mesura el aquest dany ha sigut reparat.

General 16 de noviembre de 2020 Redacció
3a0d0681-9207-4128-8948-970ad89cc27a_16-9-aspect-ratio_default_0

L'Advocacia de la Generalitat ha presentat un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem contra la sentència de l'Audiència Provincial de València sobre les peces 2 i 3 del cas Blasco, que absol Rafael Blasco, Augusto César Tauroni i Marc Llinares dels delictes d'associació il·lícita, organització i grup criminal, a més d'aplicar a Tauroni i Blasco l'atenuant de reparació del dany en les seues condemnes pels delictes, entre altres, de malversació continuada de cabals públics i falsedat en document públic. En el cas de Llinares la condemna va ser per malversació de cabals públics, prevaricació administrativa i falsedat en document oficial.

L'Advocacia de la Generalitat exposa en el seu recurs que, tal com reconeixen els fets provats en la sentència, Blasco, Tauroni i Llinares convenien i coneixien les irregularitats entorn de l'execució dels projectes de cooperació i el desviament de fons de les subvencions, la qual cosa posa de manifest que actuaven com a organització o grup criminal. Tal com planteja el recurs de l'Advocacia de la Generalitat, "les accions conjuntes i conveniades entre els condemnats van confluir de manera clara en el desviament dels diners, el destí dels quals hauria d'haver sigut subvencionar les accions de cooperació i no el seu benefici propi". Així mateix, la citada sentència aplica a Blasco i Tauroni l'atenuant de reparació parcial del dany perquè els condemnats havien començat a rescabalar a la Generalitat una part dels fons malversats. L'Advocacia de la Generalitat discrepa en el seu recurs de l'aplicació d'aquest atenuant "atés que en cap moment s'ha quantificat el dany realment causat a l'erari públic pels condemnats".

En aquest sentit, sol·licita que siga l'òrgan penal el que quantifique la responsabilitat civil perquè si no hi ha constància de quin és el dany per a l'erari públic no es pot calcular en quina mesura el aquest dany ha sigut reparat. La sentència de l'Audiència Provincial pretenia que fóra el Tribunal de Comptes i no el propi òrgan penal el que fera la citada quantificació. L'Advocacia de la Generalitat distingeix en el recurs la responsabilitat civil de la comptable, derivada de la no justificació de les subvencions concedides. Aquesta última quantificació sí que correspondria al Tribunal de Comptes en el moment en què la Generalitat acudisca a ell per a sol·licitar el reintegrament de les ajudes atorgades.

En aquest sentit, la consellera de Cooperació, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que continuarà treballant "perquè els autors d'aquests delictes retornen a les arques públiques fins a l'últim euro que van robar dels diners dels contribuents, uns fons dirigits a les persones més desfavorides a través de projectes de cooperació internacional en països empobrits". Així mateix, Pérez Garijo ha reiterat la seua voluntat que "els culpables d'aquest espoli estiguen a la presó tots els dies que els corresponen i ni un menys".

Te puede interesar

ibero

Xarxa Rimig

Redacció
General 09 de marzo de 2021

Castelló se suma al Mes Iberoamericà de la Dona a través de la xarxa per la igualtat de gènere.

Asamblea red de ciudades AVE

Promoció Turística

Redacció
General 21 de febrero de 2021

Castelló reforça el posicionament turístic i impulsa el seu producte en la Xarxa de Ciutats AVE

Newsletter