Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Benicarló mantindrà les mesures per a pal·liar la Covid-19 fins al 9 de desembre

El tancament dels parcs infantils estarà vigent fins al 29 de novembre perquè es regeix per un altre decret

Coronavirus 17 de noviembre de 2020 redacció
ajuntament
Façana de l'ajuntament. Ajuntament de Benicarló

Xaro Miralles, l'alcaldessa de Benicarló, va firmar ahir un nou decret amb les noves mesures que s’aplicaran a la localitat amb motiu de la pandèmia de la covid-19. Les mesures van entrar en vigor el mateix dia de la seua signatura i estaran fins al 9 de desembre, aquest inclòs.

Les mesures aprovades són les mateixes que es van aprovar per decret el passat 30 d’octubre i inclouen la suspensió de l’activitat dels centres de dia assistencials del Nou d’Octubre i del Collet, la suspensió de l’activitat de la unitat de respir que gestiona AFA Benicarló (Associació de Familiars d’Alzhéimer) i del centre que gestiona Ateneu Maestrat per a persones amb dany cerebral sobrevingut.

En aquest cas, el cessament de l’activitat anirà en funció de l’evolució de les dades de contagis. «La tendència de les últimes hores és positiva, però no podem abaixar la guàrdia i de moment les autoritats sanitàries ens aconsellen no reobrir els centres de dia», ha aclarit Miralles. «En tot cas, si es confirma aquesta evolució positiva ens plantejarem la possibilitat de reobrir els centres abans del 9 de desembre», afirmava també l'alcaldessa.

En aquest sentit, també es manté la decisió de no cedir espais municipals com el Magatzem de la Mar, la Cambra Agrària o l’Auditori Pedro Mercader per a reunions d’entitats i, a més, s’ajornen les activitats previstes amb guia turístic.

D'altra banda, pel que fa als espais culturals, el Mucbe podrà acollir visites de públic sempre i quan no supere un terç de l’aforament autoritzat per a cadascuna de les sales i espais tancats del museu. L’Auditori Pedro Mercader manté la programació reduint l’aforament al 25 %, sempre amb entrades numerades i seients preassignats. En el cas d’actes que s’organitzen en espais a l’aire lliure, el públic haurà d’estar assegut i no podrà superar el 50 % de l’aforament autoritzat.

Finalment, en relació a les activitats esportives, continuarà tancat el parc de cal·listènia i queda prohibida l’assistència de públic a entrenaments i competicions oficials, excepte en el cas de competicions regulades pel Consell Superior d’Esports.

No obstant això, eel que fa al tancament dels parcs infantils estarà vigent fins al 29 de novembre, ja que es regeix per un altre decret vigent. 

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter