Barceló senyala que estan estudiant-se les mesures per a evitar contagis per Nadal

La conselelra de sanitat també ha confirmat que es mantindrà el confinament perimetral de tota la Comunitat Valenciana per a limitar les entrades i eixides durant el perquè la mobilitat és «el que major transmissió produeix del virus».

Sanitat 18 de noviembre de 2020 Redacció
1297318_1

La Comunitat Valenciana estudiarà aplicar mesures de restricció a les reunions socials i familiars per Nadal per a evitar que les festes deriven en «una situació descontrolada» en la transmissió del virus. Així, ho ha assenyalat aquest dimecres la consellera de sanitat, Ana Barceló, després de visitar l'hospital Vega Baixa, preguntada per si la Comunitat es planteja noves mesures restrictives per a les festes nadalenques, com ja ha anunciat Catalunya.

Sobre aquest tema, ha exposat que «evidentment» s'estudiaran perquè cal analitzar «tot el que comporte un augment de les relacions socials i el Nadal, òbviament, són unes dates pròpies per a aqueixes trobades i reunions tant familiars com socials». Per això, ha assenyalat, «hem de veure quines mesures hem d'implementar o quines recomanacions s'han de donar o imposar per a evitar que el Nadal deriven en una situació descontrolada quan acaben les festes« per no respectar les mesures de seguretat.

Així mateix, ha confirmat que es mantindrà el confinament perimetral de tota la Comunitat Valenciana per a limitar les entrades i eixides durant el perquè la mobilitat és «el que major transmissió produeix del virus». Per això, ha destacat que es mantindrà aquesta mesures fins al 9 de desembre, la qual cosa permetrà comprovar els efectes d'aquestes restriccions en la propagació del virus.

Sobre aquest tema, ha destacat que, donat l'efecte que han tingut en localitats que es van tancar abans del confinament perimetral decretat per a tota la Comunitat, com Orihuela o Elx «si que ha fet efecte».

Te puede interesar
Lo más visto